Tuinhier opent een tweede zaal voor kerstbeurs in Nieuwenhove

Groene vereniging Tuinhier groeit, want het heeft voor de tweedaagse kerstbeurs op zaterdag 8 en zondag 9 december voor het eerst de tweede grote zaal nodig. Place to be: het ontmoetingscentrum KOCN van Nieuwenhove.

De vrijwilligers van Tuinhier die de kerstbeurs helpen organiseren met ondervoorzitter Veerle Teirlynck, uiterst links op de foto. © DJW

Die zal eveneens goed ingevuld zijn met standhouders. In totaal staan er op de beurs 28 in 43 stalletjes of kraampjes, die allerlei leuke dingetjes aanbieden om het aangenaam te maken op kerstavond en de dag van Kerstmis. De kerstbeurs is een tweejaarlijks evenement.

Ondervoorzitter Veerle Teirlynck: “Wij hebben de twee grootste zalen van het ontmoetingscentrum nodig om alles in goede orde te kunnen plaatsen. Vorig keer was het nipt. De omkadering krijgt uiteraard een kersttintje en zal doen denken aan een reuzegrote kerststal. Maar het gaat niet alleen over verkoopstanden. Wij hebben ook entertainment voorzien, zeker voor de kinderen die een bezoekje van de kerstman mogen verwachten.”

Andere randactiviteiten die op het programma staan, zijn een workshop bloemschikken op zaterdag en een demonstratie over hetzelfde onderwerp voor zondag. Wijnen proeven kan op zaterdagavond, waar je ook kan aanschuiven voor een winterse barbecue. Terwijl zondagmiddag een buffet wacht voor wie zich inschrijft en daarvoor 16 euro betaalt. Aan verschillende stalletjes kan je drankjes aanschaffen, waarbij een deel van de opbrengst van de jeneverbar bestemd is voor Music for Life.

Jarenlange traditie

“Met deze tweedaagse voeren wij ook wat promotie voor de werking van Tuinhier, die nog altijd heel veel leden telt”, aldus Veerle Teirlynck. “De beurs zelf is al jaren traditie in Waregem. Elke twee jaar mogen we honderden bezoekers verwelkomen.” (DJW)

Openingsuren: zaterdag 8 december vanaf 11 uur, zondag 9 december vanaf 9 uur in het ontmoetingscentrum KOCN Nieuwenhove, Kerkhofstraat 50. Gratis toegang.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.