Toxicoloog Jan Tytgat komt briljanten bruiloft van oom Ivan Tytgat en tante Simonne Sprengers meevieren in Kortrijk

Het briljanten echtpaar kreeg bezoek van heel wat familieleden. © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ivan Tytgat (92) en Simonne Sprengers (94) kregen het bezoek van raadslid Stephanie Demeyer in Woon- en Zorgcentrum H. Hart. Ze kwam het echtpaar feliciteren met hun 65ste huwelijksverjaardag en overhandigde hen enkele geschenken. Ook hun neef, Jan Tytgat, de bekende Toxicoloog, kwam het echtpaar feliciteren.

Simonne is geboren in Geel op 14 mei 1929 als oudste van twee zussen. Zij ging naar de basisschool en volgde studies voor onderwijzeres. Ze gaf 20 jaar les in ’t Fort Kortrijk tot een deel van het gebouw in 1984 instortte. Een foto van Simonne ging toen de wereld rond. Simonne houdt naar eigen zeggen van een beetje van alles en van het huishouden.

Persbegeleider KVK

Ivan is geboren in Sint-Denijs op 3 maart 1932 als jongste van twee broers. Hij genoot een opleiding regentaat wiskunde en gaf van 1954 tot 1990 les wiskunde in het Guldensporencollege Kortrijk. Hij houdt van tuinieren en het verenigingsleven en is 12 jaar voorzitter van de gepensioneerde leerkrachten van het college en was ruim 30 jaar persbegeleider van KVK.

Ivan voorzag de pers van ploegopstellingen tijdens wedstrijddagen en ontving de pers in de perszaal. Hij werkte zijn laatste wedstrijd af in mei 2015, toen Yves Vanderhaeghe nog trainer was. Simonne en Ivan leerden elkaar kennen in de Bouworde en later op een reis in Wenen. Daarna hebben ze elkaar telkens opgezocht als zich de kans voordeed en treinden ze over en weer.

Huwelijksreis

Ivan en Simonne trouwden op 30 maart 1959 in de kerk van Geel en gingen op huwelijksreis naar Duitsland. “Er waren veel mensen op het dansfeest, zelfs een koppel dat elkaar in Duitsland ontmoet had”, weet het echtpaar nog.

Het gezin werd gezegend met drie kinderen: Hans, Hilde en wijlen Lieve, die overleed in 1965. Hans werkte bij Unizo en was onder meer directeur van WTV. Zijn dochter Tine werd het eerste kleinkind voor Ivan en Simonne. Tine werkt in de Nederlandse ambassade in Quatar en zorgde met Carlotta en Eva voor twee achterkleinkinderen.

Neef Jan

Het geheim van hun lang en gelukkig briljanten huwelijk? “Goed overeenkomen en de liefde natuurlijk”, klinkt het.

Ivan en Simonne genoten in Woon- en Zorgcentrum H. Hart samen met familie, vrienden en bewoners van een glaasje en een stuk taart. Ook Jan Tytgat, de bekende toxicoloog, kwam zijn oom en tante ook een bezoekje brengen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier