Torhouts recyclagepark heropent enkel voor wie afspraak maakt

Er wordt gevraagd om enkel de strikt noodzakelijke bezoeken aan het recyclagepark te brengen, wat trouwens alleen na afspraak kan. Deze foto dateert uiteraard van vóór de coronacrisis. © foto JS
Johan Sabbe

Vanaf dinsdag 7 april kan de bevolking weer op het Torhoutse recyclagepark terecht, maar enkel na afspraak. Bovendien zijn de bezoeken beperkt tot één beurt per twee weken en dit onder strikte voorwaarden. De heropening is noodzakelijk om de netheid van de stad te garanderen. Het sluikstorten blijkt helaas in opmars te zijn.

“We roepen de bevolking op om rekening te houden met de beperkingen en enkel langs te gaan als het echt noodzakelijk is”, aldus burgemeester Kristof Audenaert. “Iedereen stelt zijn bezoek aan het recyclagepark best zo lang mogelijk uit.”

Afspraak maken gebeurt uitsluitend telefonisch

Naar het recyclagepark aan de Atelierstraat trekken, kan voorlopig enkel na afspraak. Daarvoor dient er gebeld te worden naar 050 89 36 00. Dat gebeurt op die manier om het aantal bezoekers te kunnen spreiden. De telefonische afspraken zijn mogelijk vanaf donderdag 2 april. Bellen op het genoemde nummer kan vanaf dan van maandag tot en met vrijdag, telkens van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur. Samen met een stadsmedewerker zal er een datum en een tijdstip vastgelegd worden. De beschikbare momenten – vanaf dinsdag 7 april – situeren zich binnen de gebruikelijke openingsuren van het recyclagepark: op dinsdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17.30 uur, op woensdag van 13 tot 18 uur, op donderdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17.30 uur, op vrijdag van 13 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 16 uur.

De aanvrager zal een schriftelijke bevestiging van zijn afspraak krijgen, die hij moet meebrengen op het vastgelegde moment. Die brief dient duidelijk achter de voorruit van de auto gelegd te worden. Zonder zo’n document krijgt niemand toegang. Ook de identiteitskaart is noodzakelijk.

Ophalingen huis aan huis blijven plaatsvinden

Er wordt gevraagd om geen pmd, papier of tuinafval naar het recyclagepark te brengen, want de ophalingen huis aan huis blijven plaatshebben. Glas en textiel kunnen dan weer gedeponeerd worden in de specifieke containers op de wijken. Asbest is voorlopig niet op het recyclagepark welkom.

“Per gezin wordt er tussen 7 en 20 april maar één afspraak toegestaan”, vervolgt burgemeester Audenaert. “We vragen voorts dat iedereen de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in acht neemt, zoals de handen grondig wassen en een afstand van minstens anderhalve meter ten opzichte van anderen respecteren. Wie ziek is of coronasymptomen vertoont, wordt uiteraard niet toegelaten. Wil bovendien de aanwijzingen van de parkwachters strikt opvolgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier