Tinekesfeesten en Guldensporenstadion krijgen een plekje op Kortrijks Monopolybord

© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Vorige week werd aangekondigd dat Kortrijk een eigen versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly krijgt. De makers lieten een vakje blanco. Kortrijkzanen konden stemmen op hun favoriete evenement of gebouw, dat zou dan op het bord komen. Het werd een nek-aan-nekrace race tussen de Tinekesfeesten en Guldensporenstadion, die uiteindelijk allebei een vakje kregen.

Kortrijk krijgt een eigen versie van het wereldberoemde bordspel Monopoly. Het gaat om een gelimiteerde uitgave die pleinen, straten en gebouwen uit de stad zal bevatten. Maar ook de kans- en algemeen fonds-kaartjes zullen in een Kortrijks jasje worden gegoten.

Een vakje van het Monopolybord werd door de makers nog niet ingevuld. Elke inwoner kreeg de kans om zijn favoriete plaats of evenement te kiezen uit een tiental opties. Die stemronde werd maandagnacht afgerond. “Uiteindelijk werden er meer dan 18.000 stemmen verzameld in een week tijd“, klinkt het enthousiast bij de makers. Er werd door verschillende organisaties dan ook stevig campagne gevoerd op sociale media.

Tweestrijd

Het werd al na de eerste stemdag duidelijk dat het een tweestrijd zou worden tussen de Tinekesfeesten en het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Na verschillende oproepen om te stemmen van zowel de Tinekesfeesten als KV Kortrijk werd er een paar keer van leidersplaats gewisseld.

Het Guldensporenstadion van KVK won uiteindelijk met het kleinste verschil van de Tinekesfeesten in Heule. “Gezien het minieme verschil en de enorme strijdlust van de Tinekesfeesten (en hun achterban) hebben we beslist om ook Tineke van Heule een vakje te geven op het Monopoly spelbord”, aldus de makers.

Voorverkoop

“Samen zijn het Guldensporenstadion KV Kortrijk en de Tinekesfeesten goed voor zo’n driekwart van alle stemmen. De eerste achtervolger op ruime achterstand is Parc Saint-Georges met net geen 10% van de stemmen. Op de vierde plaats vinden we de Sinksenfeesten en het Marktplein van Kooigem sluit de top vijf.”

“Monopoly Kortrijk wordt heel warm onthaald door de inwoners. De voorverkoop schoot de lucht in. Daar zijn we zeer blij mee. Het spel zal tegen de feestdagen beschikbaar zijn in verschillende winkels in Kortrijk waaronder Delhaize.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier