Een uitzonderlijk zicht vrijdagochtend aan de hoofdingang van AZ Groeninge in Kortrijk. Zes laatstejaars bloemsierkunst van het Provinciaal Technisch Instituut parkeerden er hun bloemenmobiel en sloegen er aan het bloemschikken. De 150 bloemstukjes zijn bestemd voor de personeelsleden van het ziekenhuis. "Op die manier willen ook wij ons steentje bij dragen", vertelt Owen Ruelens (19), uit Heule. "Die mensen verdienen dat zonder twijfel. Ik kan en wil mij niet voorstellen hoe zwaar zij het nu hebben." "En we zijn ook gewoon blij om elkaar nog eens terug te zien", vult zijn klasgenote Ikram Abdoul (20), uit Kuurne aan. "We zijn het allemaal nogal beu om thuis te zitten."

"De studenten zouden nu eigenlijk bezig moeten zijn met hun eindwerk", aldus hun docent Fred Verhaeghe. "En ook de voorbereidingen op de Gentse Floraliën zouden in normale omstandigheden in volle gang zijn. Maar dat valt natuurlijk allemaal weg. Vandaar dat ik heel last-minute besloten heb om hen mee te brengen naar hier. De bloemen werden ons onverwacht geschonken door een groothandel en ik wilde ze niet verloren laten gaan."

Van links naar rechts zien we: Megan Werbrouck, Fien Vanhalst, Lies Vanhalst, Emma Verschuure, Ikram Abdoul, Owen Ruelens en docent Fred Verhaeghe., AN
Van links naar rechts zien we: Megan Werbrouck, Fien Vanhalst, Lies Vanhalst, Emma Verschuure, Ikram Abdoul, Owen Ruelens en docent Fred Verhaeghe. © AN

De potjes voor de stukjes zocht Fred bijeen op school. Elk potje is voorzien van verse bloemen, gerangschikt volgens kleur en een kaartje met daarop de woorden 'Omdat jullie het verdienen'. "Het is mooi weer dus we blijven buiten werken, op een correcte afstand van elkaar", legt de docent uit. "We gaan de potjes niet zelf uitdelen. Enkele mensen van het onthaal zullen ze komen ophalen. Zo proberen we besmetting maximaal te vermijden." Omdat er nog heel wat bloemen zullen over zijn, besliste het team om hun bloemenmobiel een nachtje achter te laten. "We gaan die parkeren aan de personeelsingang, op die manier kan iedereen die graag een bloemetje in huis heeft er eentje mee nemen", besluit Fred.

Het gebaar van de leerlingen werd enorm geapprecieerd. "Ik zal zeker een bloemetje mee naar huis nemen", vertelt Aurélie Strypstein uit Kortrijk enthousiast. Aurélie is verantwoordelijk voor het onthaal en de opnameplanning in het AZ. De afgelopen weken werkte ze zeven dagen op zeven, vaak in schiften van twaalf uur. "Ik ging in verschillende supermarkten al op zoek naar wat groen, maar tevergeefs. Dus ik ben heel blij met deze actie. Want ook al ben ik niet veel thuis, een beetje kleur als je er dan toch bent, is altijd gezellig."

Aurélie Strypstein is blij dat ze haar woning kan opfleuren met wat groen., AN
Aurélie Strypstein is blij dat ze haar woning kan opfleuren met wat groen. © AN
Een uitzonderlijk zicht vrijdagochtend aan de hoofdingang van AZ Groeninge in Kortrijk. Zes laatstejaars bloemsierkunst van het Provinciaal Technisch Instituut parkeerden er hun bloemenmobiel en sloegen er aan het bloemschikken. De 150 bloemstukjes zijn bestemd voor de personeelsleden van het ziekenhuis. "Op die manier willen ook wij ons steentje bij dragen", vertelt Owen Ruelens (19), uit Heule. "Die mensen verdienen dat zonder twijfel. Ik kan en wil mij niet voorstellen hoe zwaar zij het nu hebben." "En we zijn ook gewoon blij om elkaar nog eens terug te zien", vult zijn klasgenote Ikram Abdoul (20), uit Kuurne aan. "We zijn het allemaal nogal beu om thuis te zitten.""De studenten zouden nu eigenlijk bezig moeten zijn met hun eindwerk", aldus hun docent Fred Verhaeghe. "En ook de voorbereidingen op de Gentse Floraliën zouden in normale omstandigheden in volle gang zijn. Maar dat valt natuurlijk allemaal weg. Vandaar dat ik heel last-minute besloten heb om hen mee te brengen naar hier. De bloemen werden ons onverwacht geschonken door een groothandel en ik wilde ze niet verloren laten gaan."De potjes voor de stukjes zocht Fred bijeen op school. Elk potje is voorzien van verse bloemen, gerangschikt volgens kleur en een kaartje met daarop de woorden 'Omdat jullie het verdienen'. "Het is mooi weer dus we blijven buiten werken, op een correcte afstand van elkaar", legt de docent uit. "We gaan de potjes niet zelf uitdelen. Enkele mensen van het onthaal zullen ze komen ophalen. Zo proberen we besmetting maximaal te vermijden." Omdat er nog heel wat bloemen zullen over zijn, besliste het team om hun bloemenmobiel een nachtje achter te laten. "We gaan die parkeren aan de personeelsingang, op die manier kan iedereen die graag een bloemetje in huis heeft er eentje mee nemen", besluit Fred.Het gebaar van de leerlingen werd enorm geapprecieerd. "Ik zal zeker een bloemetje mee naar huis nemen", vertelt Aurélie Strypstein uit Kortrijk enthousiast. Aurélie is verantwoordelijk voor het onthaal en de opnameplanning in het AZ. De afgelopen weken werkte ze zeven dagen op zeven, vaak in schiften van twaalf uur. "Ik ging in verschillende supermarkten al op zoek naar wat groen, maar tevergeefs. Dus ik ben heel blij met deze actie. Want ook al ben ik niet veel thuis, een beetje kleur als je er dan toch bent, is altijd gezellig."