Tiendepark krijgt ‘beweegbank’: “Laagdrempelige manier om meer te bewegen”

Vooraan op de foto zien we schepenen Mitch De Geest, Annie De Pauw en Kathy Kamoen. Achteraan zien we schepen Jurgen Content, burgemeester Björn Prasse en schepen Patrick De Meulenaere. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

In het Tiendepark op Uitkerke werd een ‘beweegbank’ geïnstalleerd. “Deze zitbank met meervoudige fitnessfuncties biedt een gratis, eenvoudige en toegankelijke manier aan om meer te bewegen zonder de noodzaak om te investeren in dure apparatuur”, zegt schepen voor Sociale Zaken Annie De Pauw (Vooruit).

De beweegbank kwam er in het kader van het Zorgzame Buurten-project, met financiële steun van de stedelijke seniorenraad. Het is een zitbank met meervoudige fitnessfunctie, die een waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt. “Dit innovatieve en compacte compact toestel nodigt mensen van alle leeftijden uit om actiever te zijn”, zegt De Pauw. “Bovendien creëert dit een leuke ontmoetingsplaats in de buurt.”

Gratis

Met een informatiepaneel dat basisoefeningen aangeeft, biedt de beweegbank een laagdrempelige oplossing voor al wie zijn of haar gezondheid wil verbeteren. “En het beste van alles? Het gebruik ervan is gratis. Dus of je nu je fitnessroutine wilt opfrissen, je conditie wilt verbeteren of gewoon een actiever leven wilt leiden, de IPitup Beweegbank staat voor je klaar. Kom naar het Tiendepark en ontdek hoe gemakkelijk het is om in beweging te blijven”, vult Philippe De Laere, voorzitter van de stedelijke seniorenraad, nog aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier