Thuiszorgdiensten Kotee hebben een nieuwe locatie én een verpleeg- en zorgpunt

Jannick De Poorter, directeur Bouchra Azami Idrissi, voorzitter Bart Wenes en Laurens Deboeuf in het nieuwe verpleeg- en zorgpunt.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Jannick De Poorter, directeur Bouchra Azami Idrissi, voorzitter Bart Wenes en Laurens Deboeuf in het nieuwe verpleeg- en zorgpunt.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

De administratie van de Thuiszorgdienst van Kotee is verhuisd van Ten Elsberge naar een nieuwe locatie in het Noordhof 2 (vlakbij Noordstraat, recht tegenover Gasthuisstraat). Een primeur is ook dat er een gloednieuw verpleeg- en zorgpunt wordt ingericht. Mensen kunnen daar terecht voor allerlei verpleegkundige zorgen.

Sinds 19 november hebben de thuiszorgdiensten van Kotee hun nieuwe onderkomen in Noordhof 2, in een gebouw dat ze delen met de het Sociaal Verhuurkantoor. Vroeger waren de thuiszorgdiensten gehuisvest in Ten Elsberge. “Daar betrokken ze de oude conciërgewoning, maar we waren dringend toe aan een nieuwe locatie”, benandrukt voorzitter Bart Wenes.

“Kotee staat voor thuiszorgdiensten dicht bij de klant. Met de keuze voor deze locatie nabij het centrum van de stad, komt Kotee ook een letterlijk een stap dichter. De centrale ligging van onze kantoren in het Noordhof zorgt ervoor dat mensen zowel te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer zeer gemakkelijk de weg vinden naar de administratieve zetel. Wie toch de auto wil gebruiken, kan die ondergronds parkeren. We benadrukken hierbij ook nog eens dat de keuken waar de warme maaltijden worden bereid, in Ten Elsberge blijft. Het dienstencentrum blijft daar ook, enkel de administratie van de thuiszorgdiensten maakt de overstap naar het Noordhof.”

Gedeelde locatie

De nieuwe locatie kwam tot stand aan de hand van de goede samenwerking met het Sociaal Verhuurkantoor Regio Roeselare, die sinds kort ook verhuisde naar het Noordhof. “Beide organisaties hebben een eigen ingang en locatie, maar delen heel wat ruimtes in de back-office. Zo is er een gezamenlijke eetruimte en delen we onze vergaderruimtes”, gaat Wenes verder.

“Het aantal warme maaltijden aan huis is door corona fiks de hoogte in geschoten” – Laurens Deboeuf

De verhuizing naar de nieuwe locatie gaat ook samen met de opstart van een gloednieuw verpleeg- en zorgpunt. “Daar kunnen mensen terecht voor allerhande verpleegkundige zorgen als dat bijvoorbeeld thuis niet altijd mogelijk is of als het gewoon beter past in de agenda van de patiënt. Werkende mensen, mobiele senioren, jongeren… onze deur staat open voor iedereen”, zegt Jannick De Poorter, diensthoofd Thuisverpleging Kotee. “Patiënten kunnen er op afspraak terecht voor verpleegkundige zorgen zoals inspuitingen, wondzorg, het meten van de bloeddruk, hulp met het klaarzetten van wekelijkse medicatie…”

Koteecoach aanwezig

Maar het verpleeg- en zorgpunt doet ook meer dan het enkel aanbieden van verpleegkundige zorgen. “In ons verpleeg- en zorgpunten willen wij mensen ondersteunen bij al hun zorgvragen. En samen op zoek gaan naar een oplossing op maat. Je kan er ook in gesprek gaan met een Koteecoch die samen met jou naar de oplossing voor je zorgvraag. Ons brede netwerk aan zorgdiensten zorgt ervoor dat we ook mensen kunnen doorverwijzen naar de specifiek zorg die ze nodig hebben. Een afspraak met de diëtist, een doorverwijzing naar psychologische zorg, het organiseren van hulp bij je thuis… We maken tijd om te luisteren naar de specifieke zorgnoden van de klant en gaan samen op zoek naar de beste oplossing”, doet Bouchra Azami Idrissi, directeur Kotee, uit de doeken.

Ondertussen zijn het ook drukke tijden voor de mensen van de dienst maaltijden aan huis. Laurens Deboeuf: “Begin dit jaar brachten we dagelijks 400 warme maaltijden aan huis, maar door corona en de (gedeeltelijke) sluiting van de dienstencentra schommelt dat nu dagelijks tussen 550 en 570. We hebben ook het ‘babbelgebak’ geïntroduceerd waarbij we in een doosje wat lekkers voor de koffie aanbieden. Er is ook al veel vraag naar maaltijden voor de feestdagen, heel wat mensen zullen die alleen moeten vieren.”

Meer info of een afspraak maken: info@koteediensten.be of 051 24 60 50

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.