Thuis je eigen bier op maat brouwen? Brouwerij De Poes maakt het mogelijk

Stijn David van Brouwerij De Poes. © Wouter Meeus
Philippe Verhaest

Ondernemers zijn in tijden van corona extra creatief. Brouwerij De Poes lanceert daarom een eigen webshop én de Start 2 Brew-pakketten. Daarmee kan je thuis zelf twintig liter bier brouwen.

Brouwer Stijn David is ooit gestart als hobbybrouwer en vanuit dat idee lanceert de brouwer nu het Start 2 Brew-pakket. “Hiermee hoop ik de interesse in het ambachtelijk brouwen en de bieren van kleine brouwerijen verder aan te wakkeren”, zegt hij. “Het pakket bevat een recept en de afgewogen geselecteerde grondstoffen om twintig liter bier thuis te kunnen brouwen. Het recept is met zorg samengesteld en uit de ervaring als professioneel brouwer ontstaan.”

Er zijn drie pakketten: pils, Belgische Tripel en Belgische Dubbel. “Je kan dus je eigen pils, blonde tripel of donkerbruin bier te brouwen. Het pakket bevat naast de grondstoffen ook een handig en eenvoudig recept. Het recept van een bier is meestal een van de meest geheimgehouden zaken, nu dus niet meer.”

45 euro per pakket

De pakketten kunnen gekocht worden bij Brouwerij De Poes en worden na betaling aan huis bezorgd via Bpost of zullen af te halen zijn in een postpunt. “Elke koper zal bovendien ook beroep kunnen doen op onze expertise. Als de koper vragen heeft rond het brouwen, staan we klaar om die te beantwoorden.”

Naast het Start 2 Brew-pakket zal de Tieltse brouwer begin mei ook een webshop lanceren waar klanten merchandise als emailleborden, t-shirts en een kaartspel kunnen vinden, maar ook het gamma van De Poesbieren kunnen kopen.

De Start 2 Brew-pakketten kosten 45 euro (inclusief verzending) en kunnen nu al via info@brouwerijdepoes besteld worden. Meer info op www.brouwerijdepoes.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.