Tennisfoot in Loppem schenkt opbrengst van toernooi aan ouders van Lio om achtste operatie te betalen

© HV
Redactie KW

In Loppem wordt zaterdag 15 juni opnieuw tennisfoot gespeeld. De opbrengst van dit toernooi is een duw in de rug voor Kenneth De Cuyper en Lisa Vermander uit Aartrijke. Hun zoontje Lio wacht een achtste operatie om het risico op levensbedreigende bloedingen te stoppen.

Een dag na de geboorte van Lio De Cuyper op 24 mei 2023 drong een eerste operatie zich al op om hem van de aneurysma’s, plaatselijke verbredingen van de aders, af te helpen. Op zes juni 2024 werd het zoontje van Kenneth De Cuyper en Lisa Vermander voor de zevende keer geopereerd om levensbedreigende bloedingen in vooral Lio’s hoofdje te vermijden. Een aneurysma bij baby’s is heel zeldzaam en komt maar één keer om de vijf jaar voor in België.

In het najaar kwam Lio’s verhaal in de pers, waarna een crowdfunding al 24.585 euro van de 30.000 euro bijeenbracht.

Goede doel

Wie zaterdag 15 juni vanaf 9 uur mee voetbalt, drinkt en eet, of ‘s avonds met de sporttombola meespeelt, helpt Lio’s ouders met de medische kosten waarvan het einde van de ziekenhuisopnames en -controles nog niet in zicht is. Daarom zijn de sportterreinen naast sporthal De Strooien Hane op zaterdag 15 juni het decor voor de tiende editie van Tennisfoot.

In Loppem tennisvoetballen die dag vanaf 9 uur veertig ploegjes in Braziliaanse stijl op de sportterreinen. Vier Loppemse sportieve vrienden, Jimmy en Tony Van Loo, Frank Wimme en Patrick Huys organiseren met vrijwilligers opnieuw dit origineel toernooi voor het goede doel, met de dag door ambiance.

Honderden supporters

“Het benefiettoernooi start al om 9 uur, om na de wedstrijden tennisvoetbal in poules rond 18 uur de finale te spelen. Rond 18.30 uur zijn er gesigneerde truitjes en ballen, en andere tombolaprijzen te winnen, met daarna nog een afterparty. Voor de honderden verwachte supporters zijn eet- en drankkraampjes en kinderanimatie voorzien, dankzij ook een 50-tal vooral lokale sponsors”, licht Jimmy Van Loo toe. “Zeker voor wie in Groot-Zedelgem woont, is het een kleine moeite om zaterdag 15 juni eens langs te lopen voor een drankje in goed gezelschap”, nodigt Tennisfoot uit. De ingang is gratis.

Het verhaal dat Lio’s ouders up-to-date houden voor iedereen die hun zoontje steunt, is te volgen op de website: www.steunlio.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier