Technische dienst Koekelare is verhuisd naar nieuwe site

De nieuwe loods voor de technische dienst en de dienst openbare werken werd feestelijk geopend. (foto Coghe) © Foto Coghe

De technische dienst en de dienst openbare werken zijn verhuisd van hoeve De Fontein naar een volledig ingerichte en op maat ontwikkelde nieuwe site. “Dit is andermaal een groot project in onze gemeente”, aldus burgemeester Patrick Lansens.

Op vrijdag 22 oktober werd de volledig ingerichte en op maat ontwikkelde nieuwe site voor de technische dienst en de dienst openbare werken feestelijk geopend.

“Dit is andermaal een groot project in onze gemeente”, begint burgemeester Patrick Lansens. “Het tweede luik van een globaal project in onze nieuwe KMO-zone. De gemeente verwierf hier een terrein van bijna 1 hectare om alle buitendiensten van de gemeente samen te brengen op één locatie.”

“Op vrijdag 4 maart 2016, inmiddels alweer meer dan vijf jaar geleden, hebben wij fase één geopend, het nieuwe recyclagepark en de nieuwe loods voor de groendienst. In de voorbereiding naar dat project werd meteen een concept uitgetekend voor fase één en fase twee samen.

De dienst openbare werken was gehuisvest in de vroegere hoeve De Fontein langs de Belhuttebaan, die in 1979 aangekocht werd door de gemeente. “Dat was in de tijdsgeest van toen ongetwijfeld een goede keuze, maar we moeten mee met onze tijd. Hoeveel werknemers telde de dienst toen? Hoeveel voertuigen waren er toen? En hoeveel zijn er nu? Ik heb het niet nagegaan, maar het voertuigenpark is net zoals onze personeelsformatie fors toegenomen”, vervolgt de burgemeester.

Aanzienlijke investering

In 2016 werd voor fase één een budget uitgetrokken van 1,3 miljoen euro (met een toelage van 223.000 euro van OVAM), fase twee zal de gemeentekas uiteindelijk 1.550.000 euro kosten. Een aanzienlijke investering dus.

Schepen van Openbare Werken, Dirk Ampoorter, volgde de voortgang van de werken van week tot week op.

“We hebben een loods van 500 m² gebouwd die verdeeld is in twee compartimenten: een ruimte voor onze mecanicien, voorzien van een hefbrug voor het eventueel herstellen van wagens en een compartiment voor het stapelen van materialen.”

“Daarnaast hebben we nog een viertal aparte bergingen voorzien. De bovenverdieping gebruiken we voor het stapelen van onze signalisatie”, somt de schepen op.

“Onder het 580 m² grote afdak brengen we al onze voertuigen, kranen, tractoren, aanhangwagens, strooiwagens,…. Daarnaast zijn er ook nog standplaatsen voor containers en sleufboxen voorzien.”

(BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier