TC Waregem Gaver krijgt label ‘Erkende Tennisschool 2021’

Bent Vulsteke, Thiebe Van Hecke, Win Nellen en Juno Hobo.© PPW
Bent Vulsteke, Thiebe Van Hecke, Win Nellen en Juno Hobo.© PPW
Redactie KW

Tennis Vlaanderen reikte vorige week de labels van het Jeugdfonds uit. De kwaliteitserkenning wil het jeugdtennis naar een hoger niveau tillen. In Vlaanderen behaalden 205 clubs het label, 62 ervan kregen de extra nominatie ‘Erkende Tennisschool 2021’. Ook Puur Sport, de autonome school binnen Tennisclub Waregem Gaver, viel die eer te beurt.

In West-Vlaanderen mogen ook TC Bachten De Kupe, TC Bosterhout, TC Duinbergen, KTG Houtland, TC Koksijde, TC Kortemark, TC De Koddaert en TC Ostend met de onderscheiding pronken.

“We zijn enorm blij tot dit kransje van ‘Erkende Tennisscholen’ te mogen behoren”, zegt Win Nellen, die samen met Lander Chanterie, Maarten Desmet en Jan Clays in het bestuur zetelt van de tennisschool.

Brede waaier aan activiteiten

“Puur Sport neemt de volledige jeugdwerking van onze dynamische tennisclub voor zijn rekening. Tennislessen, interclub, stages en tornooien zijn slechts een greep uit de brede waaier aan activiteiten die we aanbieden.”

“Onlangs nog breidden we ons aanbod uit met tennislessen voor volwassenen. Ook voor padellessen kan men voortaan bij ons terecht. Zowel recreatieve als competitieve spelers vinden bij ons hun gading. We tellen 25 gediplomeerde trainers. Een aantal van hen heeft ervaring op het internationale circuit. In de lente telden we 304 jeugdige cursisten, deze winter 254. Door het jaar heen volgden 57 volwassenen les”, klinkt het.

Helft jongeren

Tennisclub Waregem Gaver telt 554 leden. Het aantal jeugdleden (van vijf tot achttien jaar) bedraagt 256. “De jongeren betekenen veel voor de algemene werking en zijn ongetwijfeld ook de toekomst van onze gezellige club”, verduidelijkt Win.

“Het label ‘Jeugdvriendelijke Tennisclub met Erkende Tennisschool 2021’ werd aan slechts negen clubs in West-Vlaanderen uitgereikt. Het is natuurlijk niet de enige en absolute waardemeter, maar toch wel een zekere indicatie dat er zeer goed wordt gewerkt. Dat kan enkel worden mogelijk gemaakt omdat we over een hecht en sterk team beschikken.”

Corona

“Ook de coronamaatregelen hebben ons getroffen”, betreurt Win. “De continuïteit van de trainingen en algemene werking moeten regelmatig inboeten en de jeugdtornooien zijn bijna allemaal afgelast.”

“Onze twaalfplussers kunnen al een maand hun favoriete sport niet beoefenen. Vele activiteiten om onze instroom te bevorderen vallen in het water. Hopelijk hebben we deze periode vlug achter de rug.” (PP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier