TC Orscamp huldigt vier nieuw aangelegde padelpleinen in

Burgemeester Jan de Keyser knipte het lint door waardoor de vier nieuwe padelterreinen van TC Orscamp meteen officieel in gebruik konden genomen worden.© GS
Burgemeester Jan de Keyser knipte het lint door waardoor de vier nieuwe padelterreinen van TC Orscamp meteen officieel in gebruik konden genomen worden.© GS
Redactie KW

Zondag 27 juni werden de vier nieuw aangelegde padelpleinen van TC Orscamp in Oostkamp officieel ingespeeld. In aanwezigheid van het bestuur en een aantal clubleden kreeg burgemeester Jan de Keyser een eerste initiatie waarna hij samen met schepen van Sport Sam Van de Caveye de eerste wedstrijd afwerkte tegen voorzitter Chris Marain en Pieter Vandamme van TC Orscamp.

De grote vraag van hun eigen leden naar padelpleinen was voor het bestuur van TC Orscamp de reden om twee tennisvelden buiten op te offeren en op de vrijgekomen plaats vier padelvelden te voorzien.

“Deze plaats leek na een grondige geluidsstudie de beste plaats om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor onze buren. Eerst was het de bedoeling om deze padelkooien naast onze indoor tennishal te leggen maar daar zijn we, na de studie van afgeweken”, vertelt voorzitter Chris Marain.

“Leden, buren en sponsors krijgen voorrang om in te schrijven voor padel”

Het padelgegeven zal geïntegreerd worden in de activiteiten van TC Orscamp. Wel wordt erover nagedacht om de beide sportdisciplines op te nemen in een nieuw logo. Het bestuur van TC Orscamp heeft beslist om maximum 340 padelspelers in te schrijven, wat neerkomt op 85 per terrein. “Onze leden, buren en sponsors krijgen daarbij voorrang. We blijven een stuk onder de 100 spelers per terrein die Tennis Vlaanderen adviseert. Zo willen we de speelkansen maximaliseren. Er zijn trouwens nog plaatsen vrij.”

Renteloze lening

De tennisvereniging kon gezien de eerder gedane investeringen in de tennishal en de moeilijke periode door de coronapandemie momenteel de padelvelden niet zelf financieren. De gemeente heeft dan ook op de gemeenteraad van 18 maart beslist om een renteloze lening van 200.000 euro toe te staan voor deze investering, die op tien jaar terugbetaald zal worden.

“Op die manier realiseert TC Orscamp een interessant nieuw sportaanbod op de gemeente. Daarnaast hebben we in dit dossier vanuit de gemeente vooral het overleg tussen de tennisclub en de omwonenden gefaciliteerd”, aldus burgemeester Jan de Keyser. (GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier