Tattoomodel Celine Rose (25) doet de hoofden draaien in Lichtervelde: “Mensen spreken me vaak aan in het Engels”

Neen, je hoeft Celine Rose niet in het Engels aan te spreken. (foto Kurt)© Foto Kurt
Neen, je hoeft Celine Rose niet in het Engels aan te spreken. (foto Kurt)© Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Celine Rose (25) heeft meer dan één reden om uit te kijken naar 1 maart. Niet alleen mag de schoonheidsspecialiste dan weer werken, ook haar zo geliefde tattoo-artists openen die dag opnieuw de deuren. “Ik kan niet wachten om me weer te laten tatoeëren”, zegt het tattoomodel.

Met haar vele tattoos en uitgesproken make-up is Celine Rose een opvallende verschijning in het Lichterveldse straatbeeld. Dat mocht de 25-jarige al aan den lijve ondervinden. “De mensen staren wel eens naar mij. En in buurtwinkels in Lichtervelde word ik geregeld in het Engels aangesproken”, lacht ze. “Een enorm verschil met bijvoorbeeld Londen, waar mensen niet eens omkijken naar mij. Die stad is dan ook mijn droombestemming om ooit te gaan wonen. Maar ik ben zeker niet ongelukkig in Lichtervelde, integendeel. Ik kreeg hier ook nog nooit slechte reacties.”

Werken op 1 maart

Celine is 25 jaar geleden geboren in Kortrijk, woonde een hele poos in Ruddervoorde en belandde drie jaar geleden in Lichtervelde. Werken doet ze momenteel niet, omdat het niet mag: Celine verdient de kost als schoonheidsspecialiste in Gent. Daarnaast is ze freelance model, zij het dan in een wat apart segment: dat van de tattoomodellen. Ook die bezigheid moest Celine even in de koelkast zetten door de verplichte sluiting van de niet-medische contactberoepen.

Gelukkig mogen die op maandag 1 maart opnieuw aan het werk. “Ik kijk echt ongelooflijk uit naar maandag”, zegt ze. “In normale tijden heb ik zo’n twee afspraken per maand bij de tattooshop. Nu al maanden geen enkele. En ik kan niet meteen een afspraak vastleggen op 1 maart, want dan moet ik zélf werken. ( lacht ) Let wel: hoe hard ik er ook naar uitkijk om me opnieuw te laten tatoeëren, ik ben toch telkens vooral heel blij dat ik weer van die stoel mag. Ik kan precies steeds minder goed tegen de pijn. Je zou nochtans het tegendeel vermoeden… Maar ik bijt altijd door tot het einde en ben achteraf altijd gelukkig.”

Hoeveel tattoos haar lichaam ondertussen sieren, weet Celine niet. “Ik ben de tel kwijt”, lacht ze. “Ik vermoed dat het er een stuk of 25 zijn. Een betekenis moet je niet altijd zoeken bij mijn tattoos, al staan mijn huisdieren hondje Xeena en kat Vicje op mijn linkerbeen. Ik vind tatoeages vooral mooi, als een soort versiering. Ik hou van kleurrijke prints. Ik word echt vrolijk als ik in de spiegel kijk en al die kleuren op mij zie.”

Als tattoomodel poseert Celine geregeld in lingerie je moet uiteindelijk vooral de tatoeages kunnen bewonderen. Voelt ze zich minder bloot dankzij die tekeningen op haar lichaam? “Neen, dat voelt toch nog altijd behoorlijk naakt”, schatert ze. “Maar ik durf veel. Toch zijn er grenzen. Zo zag ik ooit een filmpje van een meisje dat voor veel geld het logo van een bedrijf op haar voorhoofd liet tatoeëren. Dat zou ik nooit doen. Het logo van KW ook niet, neen. Neen, ook niet voor een miljoen euro.” ( lacht )

Zo’n 25 tattoos, dat is al een kapitaal aan inkt op het lichaam van Celine. 15 à 20.000 euro, schat ze zelf, al moest ze die bedragen niet zelf ophoesten. Het voordeel van tattoomodel zijn. “Aanvankelijk betaalde ik mijn tattoos allemaal uit eigen zak, maar als je wat bekender wordt, krijg je meer en meer de vraag om iets te laten zetten. Dan word je een soort wandelend visitekaartje voor tattoo-artists”, vertelt Celine, die al voor verscheidene tattoomagazines poseerde en presentatiewerk deed op beurzen, de zogenaamde tattoo conventions . “Het is ook daarom dat ik er fit moet blijven uitzien, ik ben toch een soort uithangbord. Ik zal dan ook nooit twijfelen om plastische chirurgie te ondergaan mocht dat ooit nodig zijn. Iedereen wil er toch beter uitzien, niet? Maar op dit moment is alles naturel aan mij, behalve mijn lippen.”

Buitenbeentje

Een vraag die Celine wel vaker krijgt: of ze later geen spijt zal hebben van al die tattoos. “Ik vind dat je nooit iets mag laten omdat je er later spijt zou kunnen van hebben. Ons leven is veel te kort. Al moet ik toegeven dat ik van mijn eerste tattoo wél spijt heb. Die liet ik zetten op mijn zestiende, mijn moeder is toen meegegaan. Een leeuw op mijn ribben. Die ben ik nu aan het laten weglaseren. Ik heb destijds te snel beslist.”

Wat mijn familie er van vond? Ik heb toch serieus moeten aandringen, ja. Mijn ouders waren eerder klassiek en stonden daar heel kritisch tegenover. Ik was zo’n beetje het buitenbeentje van de familie. Maar ondertussen is iedereen dat al gewoon. Iedereen aanvaardt mij zoals ik ben. En dat zal later niet anders zijn, als ik een oma met tattoos ben. Een stoere oma.”

(TV)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.