Tania De Vlaminck nieuwe zaalverantwoordelijke d’Oude Pastorie

We zien v.l.n.r. schepen Dirk Ampoorter, voormalig zaalverantwoordelijke Gabriel Dejonghe en zijn opvolgster Tania De Vlaminck. © Foto Coghe

Gabriel Dejonghe heeft na 40 jaar afscheid genomen als zaalverantwoordelijke van gemeenschapszaal d’Oude Pastorie. Zijn opvolgster Tania De Vlaminck is alvast met heel veel enthousiasme gestart. “Ik mocht meteen de rest van de boekingen voor dit jaar afbellen”, knipoogt ze.

Heel druk zal Tania De Vlaminck (46) het niet hebben de komende maanden. “Ik zal me inderdaad rustig kunnen inwerken. Alhoewel, mijn eerste werk als nieuwe zaalverantwoordelijke was de boekingen voor dit jaar afbellen. Het coronavirus, hé…”, begint Tania. Ze woont met haar echtgenoot Nico Boddez en hun twee zonen Briek (21) en Pjotr (18) in de Korkentapstraat in Zande. Ze werkt als administratief bediende bij installatiebedrijf Gino Annys in Zevekote.

Tania is wat we noemen een bezige bij. “Ik ben voorzitter van Ferm Zande, lid van de Gezinsbond en het Davidsfonds van Zande, vrijwilliger bij De Gezellige Tallore, covid-vrijwilliger om de twee weken op de dinsdagmarkt en ik maak ook nog deel uit van het partijbestuur van SP.A Koekelare. Nico is dan weer bestuurslid bij de Landelijke Gilde van Zande”, somt Tania een hele boterham aan activiteiten op.

Door haar engagement in het verenigingsleven, is gemeenschapszaal d’Oude Pastorie haar goed bekend. “Ik ken het zaaltje op mijn duimpje. Ik weet de stopcontacten zitten, kan de chauffage aanleggen, ken de nutsvoorzieningen… Het was eigenlijk Nico die het iets voor ons vond om de taak van Gabriel over te nemen. Op enkele uitzonderingen na, zijn we vooral thuis hier in Zande. En als ik eens de sleutel niet kan brengen, zal Nico dat wel kunnen.”

Pastorie 2.0

Tania is niet van plan om de werkwijze van haar voorganger veel te wijzigen. “Het gemeenschapszaaltje is destijds opgericht voor de verenigingen, maar ook de inwoners van Koekelare kunnen het zaaltje huren. Gabriel gaf de verenigingen de kans om hun jaarprogramma vroeg in het jaar in te dienen, zodat hij al die activiteiten al kon inplannen. De andere data kunnen dan ingevuld worden door particulieren.”

d’Oude Pastorie wordt momenteel vernieuwd. “De bar wordt uitgebreid met nieuwe frigo’s. Je kunt dus stellen dat ik begin met de Pastorie 2.0”, besluit Tania.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier