Supporters, sfeer en modder op 35ste Kasteelcross

Marie-Rose en Guido uit Geluwe. © foto LM
Lobke Maene

De weergoden waren de 35ste editie van de Kasteelcross in Zonnebeke goedgezind en dat bracht heel wat volk op de been. De voorbije week was er hard gewerkt om het parcours sneeuwvrij te krijgen. Een combinatie van sneeuwresten, ijs en modder zorgde voor ideaal crossweer. Hoe beleven de supporters deze cross?

Marie-Rose en Guido uit Geluwe staan al vroeg paraat om hun 14-jarige kleinzoon Oscar Scheirlynck uit Veurne aan het werk te zien als eerstejaarsnieuweling. “Het is de eerste keer dat hij aan de Kasteelcross meedoet. Het is hier een mooie locatie voor een cross en gelukkig is het goed weer”, zegt Marie-Rose.

Pieter en Maurice uit Zonnebeke.
Pieter en Maurice uit Zonnebeke.© foto LM

Maurice en zijn zoon Pieter wonen vlakbij. “Het is de verjaardag van mijn zoon en hij heeft deze videocamera gekregen. Hij is hem vandaag aan het uittesten.” Jammer genoeg zal Pieter vandaag zijn favoriet Wout van Aert niet voor zijn camera krijgen.

Staf, Yvette en Jeannine uit Leuven.
Staf, Yvette en Jeannine uit Leuven.© foto LM

Even verderop staan Staf, Yvette en Jeannine uit Leuven. “Wij gaan altijd mee naar de wedstrijden waar onze kleinzonen aan meedoen”, legt Yvette uit. “Senne Dejonghe fietst mee met de junioren, Len met de beloften.” “Het parcours is heel mooi en modderig, maar dat is cyclocross natuurlijk”, lacht Jeannine.

Rebecca, Stefanie en Sara.
Rebecca, Stefanie en Sara.© foto LM

Aan de feesttent staan Rebecca, Stefanie en Sara. Het is beginnen regenen tijdens de cross van de heren. “Ik kom voor de sfeer en om een pintje drinken”, zegt Rebecca uit Nieuwkerke. De zussen Stefanie en Sara wonen in Ieper. Stefanie komt al voor de vierde keer naar de Kasteelcross. “Het is niet zoals andere jaren. Er doen vandaag minder favorieten mee, omdat het morgen de finale van de Wereldbeker in Hoogerheide is.”

Met Loes Sels bij de dames en Kevin Pauwels bij de heren kreeg de Kasteelcross twee mooie winnaars.

Bekijk ook de Instagramstory met meer sfeerbeelden en video’s over de Kasteelcross op @kw.be. Een fotospecial van de cross kan je hier bekijken.

(LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.