Superfans Michèle en Eline roepen op jeugdherinneringen te schenken aan Niels Destadsbader na loftbrand

Eline Poublon en Michèle Helderweirdt leerden elkaar kennen dankzij hun liefde voor Niels. © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Na een zware brand in Deerlijk, die ook de loft van Niels Destadsbader vernielde, werden verschillende steunacties uit de grond gestampt door fans om hem een hart onder de riem te steken, waaronder ook Michèle Helderweirdt (59) van Houthulst en Eline Poublon (29) van Kortrijk. “Op zijn Instagrampost stond te lezen ‘Het zijn niet de stenen, noch de kleren, maar de herinneringen die verdwenen’. En dat willen wij aan Niels teruggeven.”

Eline Poublon en Michèle Helderweirdt leerden elkaar kennen dankzij hun liefde voor zanger-presentator-acteur Niels Destadsbader. “Alles wat hij doet, we zijn erbij. Ik doe zeker 12 concerten per jaar”, zegt Michèle, lid van de ‘Niels _on_tour_girls’. “De groep wordt groter en groter en zo leren fans elkaar kennen… en zo maakte ik kennis met Eline. Wekelijks gaan we naar de VRT voor de opnames van het programma ‘Spits met David’ op Radio 2. Niels wordt er woensdag verwacht van 17 tot 18 uur. Wij staan daar met andere fans. Hij parkeert speciaal op de bezoekersparking en maakt voor ons altijd tijd voor een foto en een babbel.”

“De enige artiest die ik ken die zoveel doet voor zijn fans. Hij komt steeds naar buiten voor foto’s en maakt tijd voor persoonlijke gesprekken”

Al sinds het liedje ‘Groen’ in 2014 is Michèle fan. Eline ontdekte haar idool tijdens ‘Liefde Voor Muziek’ in 2018. “Niels is een prachtig persoon. De enige artiest die ik ken die zoveel doet voor zijn fans, ongeacht weer of tijdstip. Hij komt steeds naar buiten voor foto’s en maakt tijd voor persoonlijke gesprekken. Hij luistert echt en onthoudt wat zijn fans zeggen. Ik volg de opleiding administratief medewerker in het volwassenenonderwijs Miras in Kortrijk. Toen ik was afgestuurd voor mijn algemene vakken stuurde hij me een filmpje met felicitaties op de proclamatie. Later dronken we er zelfs nog eentje op in zijn padelclub Viva Padel in Berlaar”, vertelt Eline.

“Niels is iemand die altijd veel interactie zoekt met zijn publiek. Hij wandelt door heel de zaal en wil met iedereen contact maken. Ook voor de mindervalide mensen neemt hij zijn tijd om even naar hen te gaan en ze een knuffel te geven”, vult Michèle aan.

Eline (links) dronk nog een pintje met Niels in zijn padelclub Viva Padel in Berlaar.
Eline (links) dronk nog een pintje met Niels in zijn padelclub Viva Padel in Berlaar. © gf

Afgelopen vrijdag was Eline aanwezig op het vrijwilligersfeest in het ontmoetingscentrum van Aalbeke. “Toen een vriendin het nieuws van de brand vernam, had ze bewust gezwegen om me nog van de avond te laten genieten, maar daar kwam het toch uit. De rest van de avond kon ik me niet meer amuseren.” Michèle zat op dat moment met haar buurvrouw in ontbijtrestaurant Croq’ill in Houthulst. “Ik kreeg een bericht met de melding dat er een hevige brand was in de Waregemstraat in Deerlijk. Ik zag dat het bij hem was en was er direct van gepakt.”

Herinneringen geven

Superfans Eline en Michèle besloten om Niels met een actie te steunen tijdens deze moeilijke periode. “Niels geeft zijn fans zoveel mooie herinneringen en verbindt mensen zoals Eline en mezelf”, zegt Michèle. “Hij geeft veel aan elke mens en zou iedereen helpen, daarom willen we emotionele herinneringen terug aan hem geven”, vult Eline aan.

“We zijn haatreacties beu. Het is en blijft een mens, sommige zaken kan je niet vervangen met geld”

Meer specifiek roepen Michèle en Eline jeugdclubs, Gemeente Deerlijk, BV’s en vrienden op om herinneringen terug te bezorgen. “We denken bijvoorbeeld aan voetbaltrofeeën, een nieuwe oorkonde als ereburger, het droombeertje van de Droomfabriek en waardevolle foto’s zoals die met zijn beste vriend Robbie die in 2012 om het leven kwam”, vertelt het duo. “We zijn ons bewust van de haat die circuleert rond de steuncampagnes en hoe Niels genoeg geld heeft om alles opnieuw te kopen, maar daar gaat het ons niet om. We zijn haatreacties beu. Het is en blijft een mens, sommige zaken kan je niet vervangen met geld. Je mag nog miljonair zijn, tastbare herinneringen zijn onbetaalbaar. Niels vraagt ook niets aan zijn fans, we doen het uit onszelf. En willen dat graag doen. Niels is gevoeliger dan mensen denken. Hij leeft graag simpel, heeft geen dikke nek en blijft met zijn voeten op de grond.”

Heb jij nog een tastbare herinnering of een goed idee? Contacteer Michèle op 0479/67.92.46 of mail naar Eline op elinepoublon1988@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier