Stuur hem een kaartje: ‘padre’ Hubert (84) moet na elke mis een week in quarantaine

Elke week rijdt de 84-jarige Hubert Sergeant van Heist naar Vlissegem om er de mis voor te gaan. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Koster-organist Wim Janssens roept op om de 84-jarige ‘padre’ Hubert, die elke week uit vrije wil van Heist naar Vlissegem komt om er de mis voor te gaan, een hart onder de riem te steken. “Na elke viering moet hij in het woonzorgcentrum een hele week in quarantaine: hoe groot moet de liefde voor zijn parochianen niet zijn”, klinkt het.

In de Sint-Blasiuskerk in Vlissegem is er elke zondag om 10 uur een eucharistieviering. Heel wat parochianen kijken er wekelijks naar uit om deze viering bij te wonen, en omdat de pastoor van De Haan niet overal tegelijk zijn, doen ze in Vlissegem al jaren een beroep op E.H. Hubert Sergeant.

‘Padre’ Hubert gaat tot het uiterste om toch maar de eucharistie te kunnen voorgaan: elke week komt de 84-jarige priester uit vrije wil en vol enthousiasme van Heist naar Vlissegem. Als een rots in de branding.

Een kaartje sturen

“Aangezien padre Hubert sinds een paar jaar in een woonzorgcentrum verblijft, is dit in coronatijden lang niet vanzelfsprekend. Na elke misviering moet hij immers een hele week in quarantaine op zijn kamer zitten. Een hele ontzegging als je ‘t mij vraagt, maar zijn liefde voor God en zijn Vlissegemse parochianen is zo groot dat hij dit er bijneemt”, zegt koster Wim Janssens.

Hij roept op om de dorpsherder ter bemoediging, en als blijk van dank, een kaartje te sturen. “Het enige tijdverdrijf dat padre Hubert op zijn kamer heeft, is bidden en lezen. Maar God kan ons in deze moeilijke tijden de moed geven om elkaar te steunen en er voor elkaar te zijn”, klinkt het.

Het adres van E.H. Hubert Sergeant is wzc De Lindeboom, Kursaalstraat 44, 8301 Knokke-Heist.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten