“Studenten zijn welkom in de Onze-Lieve-Vrouwekerk”: opnieuw Bloksquare in de Hoppestad

Er kan opnieuw gestudeerd worden in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. © LBR
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De stad is de Poperingse studenten niet uit het oog verloren. Er wordt opnieuw Bloksquare op poten gezet tot eind juni. Deze periode wordt er gestudeerd in de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

“Bloksquare is in Poperinge actief sinds woensdagochtend 15 mei tot eind juni. Deze keer gaan opnieuw naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Studeren kan er van 8 tot 21 uur elke dag van de week. Enkel om de twee weken op zaterdag is er wegens eredienst een uurtje geen Bloksquare en dat tussen 17 en 18 uur”, klinkt het bij schepen van Jeugd, Ben Desmyter (CD&V).

Kerkfabriek

“We werken hiervoor nauw samen met vrijwilligers van de kerkfabriek. Al enkele jaren doet de kerk dienst als blokruimte voor de zomerblok. Bij heel warm weer – voorlopig nog niet het geval – is dit de ideale frisse locatie. Voor de blokperiode rond nieuwjaar zitten we in het stadhuis, voor de blok tijdens Pasen en de herexamens wijken we uit naar de Kunstacademie aan de Oostlaan”, legt Desmyter uit.

‘t Pelikaantje

Bloksquare is er enkel voor studenten hoger onderwijs. “Er moet niet gereserveerd worden als er wil gestudeerd worden. Er zijn meer dan 100 plaatsen beschikbaar. Dit aantal is gebaseerd op een bevraging bij de studenten en volstaat dus. Toiletten en rustruimte is er in ’t Pelikaantje, aan de achterzijde van de kerk. Daar is er koffie en geregeld wat tussendoortjes bijvoorbeeld gebak via vrijwilligers voorzien. Voor de koffie dien je zelf een koffietas mee te nemen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier