Stralend weer zorgt voor volkstoeloop op shoppingzondag in Roeselare

Redactie KW

Het was koppen lopen zondagnamiddag bij de eerste autovrije shoppingzondag in Roeselare. Bezoekers konden kerstinkopen doen en tegelijk genieten van de kerstmarkt op de Grote Markt en in de Zuidstraat.

Het goede weer zondag zorgde ervoor dat er heel wat mensen naar het centrum van Roeselare afzakten om er te genieten van de kerstsfeer. In de Zuidstraat tekenden tal van verenigingen present voor de kerstmarkt voor goede doelen. Op de Grote Markt kon je de schaatsen aanbinden op de ijspiste of je opwarmen met een jenever aan een van de vele kraampjes.

Er was ook druk wandelverkeer tussen de Grote Markt en het Stationsplein, daar vergaapten heel wat mensen zich aan de Mission Space, een panoramische toren van 72 meter hoog. Voor velen bleef het bij kijken, maar hier en daar was er toch ook een durfal die kennismakte met de skyline van Roeselare op grote hoogte. Dat druk wandelverkeer werd fel gesmaakt door de vele winkels in de Ooststraat die zo extra volk zagen passeren.

Het centrum is nog tot 20 uur vanavond verkeersvrij. Volgende zondag, 21 december, is er opnieuw shoppingzondag met kerstmarkt in de Zuidstraat.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.