Stokoude Zoë (18) zoekt veilige thuis

© EN
© EN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Zoë, een Amerikaanse staffordshireterriër van achttien (!) jaar oud die uitgehongerd op straat werd gevonden.

Zoë was letterlijk vel over been toen ze enkele maanden geleden samen met haar beste vriend, een jackrussellterriër, werd gevonden op straat. “Beide waren er heel slecht aan toe”, weet Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel.

Favoriet van de medewerkers

“Onverzorgd, graatmager, lange nagels en ontstoken oortjes.” Zoë’s compagnon was er zelfs zo slecht aan toe dat de dierenarts niets meer voor hem kon doen. Zoë haalde het tegen alle verwachtingen in wel. “Ondertussen is ze de absolute favoriet van al onze medewerkers”, lacht Gaëlle.

“Ze is verzot op knuffels en is altijd even lief. Tenzij je aan haar eten komt. Ze heeft waarschijnlijk zo veel honger gehad in haar lange leven, dat ze geleerd heeft om dat te verdedigen. Ze vindt het ook heerlijk op opgepakt te worden of gewoon wat te liggen soezen in de zon in een zacht mandje. Verder is ze heel gehecht aan haar dagelijkse wandelingetje. Ze heeft verschillende melkkliertumoren, maar daar heeft ze niet echt last van. We vermoeden wel dat ze potdoof is. We zoeken een rustige thuis voor haar.”

Heb jij een zacht mandje op een zonnige plek voor Zoë? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem contact op met dierenasiel De Leiestreek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.