Steven Miller maakt zich op voor comeback tijdens Izegemse Kroegentocht

De tweede vrijdag van mei is het opnieuw tijd voor de Kroegentocht. De 27ste editie trekt langs negen Izegemse cafés waar de tooghangers telkens van een andere muzikale act kunnen genieten.

© CLY

In café Toezens zorgt Steven Mulier ofwel Miller voor de muzikale noot. “Ik heb verschillende jaren gespeeld op de Kroegentocht”, herinnert Steven Mulier zich (42). Hij is muzikant in hart en nieren en speelt diverse stijlen bij verschillende formaties. “De organisatie heeft mij gevraagd om dit jaar toch nog eens te spelen en ik heb toegezegd. Het wordt een beetje een thuismatch. Ik heb er veel zin in.”

Gemengd publiek

“Om te beginnen duurt het een pak langer dan een gemiddeld optreden. We spelen van 21 tot 1 uur. Die uren zijn ook echt heel intens. Je krijgt een heel gemengd publiek te zien, dat op de latere uren al eens moeilijker zijn aandacht op de muziek richt. Heel amusant, maar soms ook wat lastig”, glimlacht Mulier. “Wat de kroegentocht ook zeker betekent: weinig slaap. Je speelt tot 1 uur, ruimt je boeltje op en dan wil je zelf uiteraard ook nog een goeie pint pakken.”

Volgens de muzikant is de Izegemse kroegentocht een van de beste in de regio. “Dankzij een sterke organisatie en het mooi aanbod. Dat aanbod is niet alleen op vlak van muziek, maar ook de beschikbare cafés in het centrum. Dat wij in Toezens spelen, is een perfecte match met de muziek die we brengen. Akoestisch en een tikje intiem. De setting van Toezens is precies een woonkamer, dus we konden op geen betere locatie geprogrammeerd zijn. Met dank aan de organisatoren”, besluit Miller. (Stephanie Demasure)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.