Steunactie van kracht voor terminaal zieke Melissa Dezitter

© (Foto NS)
Redactie KW

Melissa Dezitter (35) is ernstig ziek. De behandelende dokters krijgen de kanker niet onder controle en Melissa kreeg te horen dat ze uitbehandeld is. Haar mama Betty richtte een crowdfunding op.

Melissa is gehuwd met Jurgen Vuylsteke en het koppel kent vier kinderen. Melissa is mama van Rhûne (16) en Senne (13). Jurgen is papa van Femke (17) en Fleur (13). In het jaar 2019 kreeg Melissa te horen dat ze longkanker had. Die kanker bleef steeds in haar lichaam aanwezig. Melissa vertelt wat meer: “Ik lig hier ziek te bed en ik kan mijn bed niet meer uit. Kanker is een erge ziekte, een ziekte die mijn leven volledig in zijn macht heeft.”

“De klachten zijn begonnen op mijn werkplaats in supermarkt de Spar in Lichtervelde. Ik moest niezen en ik hoorde iets in mijn lichaam kraken. De huisdokter vond het een raar gegeven en dacht aan gebroken ribben. Ik ging voor verder onderzoek naar het ziekenhuis en daar besloot men om een staal van mijn longweefsel te nemen. Een maand later kreeg ik de diagnose en toen bleek dat ik longkanker had met uitzaaiingen naar hoofd en bijnier. De dienst oncologie werd mijn dienst waar de behandeling van start kon gaan.”

Toekomstdromen

Het leven van Melissa en Jurgen stond stil. Het koppel zat boordevol plannen, maar toch bleven ze doorzetten. “Toen we het nieuws hoorde stond onze wereld stil”, gaat Jurgen verder. “Zoals elk jong koppel heb je dromen. We kochten een nieuw huis aan, hadden plannen om in het huwelijksbootje te stappen en een huwelijksreis naar Egypte te maken. Melissa haar trouwkleed was al gekozen en alles was geregeld en toen krijg je te horen dat je toekomstig vrouw longkanker heeft.”

“Ik weet nog goed toen we op de terugweg naar huis reden dat de radio op stond. Het liedje Hallelujah van Gabriel Rios en Natalia galmde door de boxen en dat was verschrikkelijk en gaf ons beiden een dubbel en slecht gevoel. Tenslotte lieten we ons hoofd niet hangen. Ons huwelijksfeest en onze huwelijksreis gingen door en dat kan niemand ons nog afpakken”.

Steunactie

Melissa kreeg diverse behandelingen en er kwam een lichte verbetering. Ze voelde zich beter en kon genieten van de kleine eenvoudige dingen. Ze ging opnieuw aan de slag in de supermarkt en stilletjes aan kreeg Melissa haar leven opnieuw op de rails. Sinds kort kreeg ze opnieuw minder en vooral heel slecht nieuws te horen. “Een tijdje geleden kreeg ik pijn in mijn rug”, weet Melissa. “Er werd een nieuw gezwel op de ruggengraat ontdekt. De tumor vond zijn weg langs mijn ruggenwervels en bleef verder uitzetten. Al mijn wervels zijn aangetast en er zijn er zelfs enkele gebroken.”

“Sinds een drietal weken terug kreeg ik te horen dat ik uitbehandeld ben. Een heel vies woord en een enorme grote klap. De pijnpomp helpt mij om de pijn te dragen en ik weet dat ik in mijn laatste levensfase verkeer. Ik voel mij gewoon, het is raar om het uit te leggen… het is wat het is. Gelukkig krijg ik veel steun van mijn familieleden, vrienden en kennissen. Voor al mijn gezinsleden is dit hard om dragen.”

“De brandweer van Zwevezele regelde een heel mooi initiatief. Komend weekend mag ik naar de voetbalmatch gaan kijken waar mijn oudste zoon de scheidsrechter zal zijn en mijn andere zoon op het voetbalveld meespeelt. Zo kan ik mijn twee zonen live aan het werk zien. Mijn mama Betty Caster richtte een publiekfinanciering op, een crowdfunding. Via https://steunactie.be kan iedereen vrijblijvend een bedrag storten om ons financieel wat te steunen”. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.