Stefan Steyaert kiest voor akker tussen Esenweg en Holleweg

Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Om ons zijn favoriete plekje te tonen, neemt Stefan Steyaert (48) ons mee naar een akker in Klerken. Een plaats waar hij graag vertoeft met zijn fototoestel. “Toen ik hier kwam wonen, viel deze plaats mij meteen op”, vertelt hij.

Stefan Steyaert woont in de Stokstraat in Klerken en is gehuwd met Tamara Vanleenhove. Samen hebben ze drie kinderen: twee tieners en een baby. Stefan is procesoperator en hobbyfotograaf, hij neemt ons mee naar zijn favoriete plekje.

“Klerken en de gemeente Houthulst in het algemeen hebben veel mooie plekjes, maar waar ik je nu naartoe neem, is een plek die, toen ik in 2004 in Klerken kwam wonen, mij meteen opviel”, vertelt Stefan. “Een plekje dat in alle seizoenen een mooi plaatje biedt, dat een herkenbaar stukje van Klerken laat zien én een prachtig uitzicht biedt.”

Telkens iets anders

Tussen de Esenweg en de Holleweg ligt een stuk akker en dat is waar Stefan zijn favoriete plekje vond. “Dit plekje is langs beide richtingen heel bijzonder. Hier zie je het golvende landschap met de heuvels van Klerken, de gewassen die er aangeplant zijn, bieden telkens weer een ander kleurenpallet en hoog boven de akkers toornt de Hogeweg, trouwens ook een fantastische weg om te wandelen”, vertelt een enthousiaste Stefan.

“Het bijzondere aan deze plaats is dat ieder seizoen een ander uitzicht biedt, de wolken die lijken tegen de Holleweg aan te kleven, maar ook de opkomende zon, het avondrood… Telkens weer is er iets anders te zien, iedere keer opnieuw verrast deze plaats. Ik kon hier trouwens laatst nog een mooie foto van een regenboog nemen, dat was zo speciaal met dat heuvellandschap. Ik hou van wandelen, genieten van het uitzicht en van het fotograferen in de natuur en hier kan ik deze dingen combineren.”

Lijkt wel Italië

Compositie en kleur, daar heeft Stefan een goede kijk op, zeker wanneer het op fotograferen in de natuur aankomt. “Van meet af aan vond ik dat hier een speciaal plekje. Om het even of men vanaf Diksmuide naar Klerken gaat of in de omgekeerde richting, het is iedere keer weer een fantastisch zicht. We hebben in Klerken trouwens ook plekjes die aan Italië doen denken door de soorten bomen die er groeien. En er zijn heel wat plaatsen waar we zelfs zicht hebben op de Franse grens, op de Kemmelberg en de Zwarteberg. Het is de moeite om eens in Klerken te wandelen en stil te staan bij de vele idyllische plekjes die ons dorp rijk is.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier