Start van de uitdaging ‘waterchallenge@home’ voor 33 Roeselaarse gezinnen

©Dougal Waters Getty Images
©Dougal Waters Getty Images
Redactie KW

33 gezinnen uit Roeselare gaan de uitdaging aan om gedurende 12 weken mee te doen aan de Waterchallenge@home, een initiatief van Join For Water, de Stad Roeselare en ARhus. Ze doen dit samen met nog 267 andere gezinnen in Vlaanderen. De deelnemende gezinnen krijgen wekelijks een creatieve uitdaging om duurzaam om te gaan met water en – een leuke extra – daarmee ook te besparen op hun waterfactuur. De eerste opdracht wordt gegeven op Wereldwaterdag, 22 maart 2021.

De 33 deelnemende gezinnen gaan van start met de Waterchallenge@home op maandag 22 maart, Wereldwaterdag. Dit is een jaarlijks initiatief dat wereldwijd in het teken staat van water. Sinds 1992 roept de VN alle landen op om die dag de wereldwijde mondiale waterproblematiek bij het brede publiek in de kijker te zetten.

Vanaf 22 maart zullen de deelnemers aan de Waterchallenge@home hun eigen drinkwatergebruik onder de loep nemen. De opdrachten die ze voorgeschoteld krijgen, zijn heel divers: van het verminderen van hun direct watergebruik, tot het consuminderen. Want in alle producten die we kopen, zit heel wat ‘verborgen water’. Zo leren de deelnemers dat ze door anders te eten, te shoppen en te drinken ook heel wat water kunnen besparen. Deelnemende gezinnen hangen een herkenbaar raambord aan hun woning.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.