Stadsmagazine Harelbeke nu ook in luistervorm: “Informatie toegankelijker maken voor alle inwoners”

© iStock
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vanaf de editie maart-april is het stadsmagazine van Harelbeke er ook in luistervorm. Blinde of slechtziende mensen, dyslectici en mensen met een fysieke beperking kunnen de luisterversie opvragen via de stad of beluisteren via Soundcloud.

Hblad, het stadsmagazine van Harelbeke, is vanaf nu ook toegankelijk voor blinde en slechtziende mensen, dyslectici en mensen met een fysieke beperking die het lezen bemoeilijkt. Hblad wordt ingelezen door Transkript, een productiehuis gespecialiseerd in het toegankelijk maken van gedrukte media voor mensen met een leesbeperking. Die samenwerking garandeert een luistermagazine dat hoge kwaliteit combineert met een grote toegankelijkheid.

Informatie toegankelijker maken

Lokaal bestuur Harelbeke zet zich in voor een inclusieve samenleving waarin iedereen, ongeacht zijn of haar mogelijkheden, volwaardig kan deelnemen. “We zorgen er telkens voor dat ons stadsmagazine een verzameling is van informatieve, maar ook leuke artikels en items. Als lokaal bestuur vinden we het Hblad een heel belangrijk communicatiekanaal om onze inwoners te bereiken, aangezien het gratis in iedere brievenbus van Harelbeke valt”, zegt schepen van Communicatie Dominique Windels (Vooruit).

“Ongeveer 2% van de bevolking kampt met een visuele beperking, 1 op de 1.000 inwoners is blind. Deze mensen missen dus een groot deel van de standaardcommunicatie die op papier aangeboden wordt. De invoer van een luistermagazine is een reactie op de behoefte om informatie toegankelijker te maken voor alle inwoners van Harelbeke”, vult CD&V schepen van Welzijn Lynn Callewaert aan.

Het magazine beluisteren kan via www.harelbeke.be/stadsmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier