Stadense woon-zorgcentra tijdelijk op slot

Tot iedereen zijn tweede prik gekregen heeft, is bezoek niet toegelaten in de Stadense woon-zorgcentra.© Getty Images
Tot iedereen zijn tweede prik gekregen heeft, is bezoek niet toegelaten in de Stadense woon-zorgcentra.© Getty Images
Redactie KW

Nadat er in het woon-zorgcentrum in Merkem en de voorziening De Vleugels in Klerken verschillende bewoners en personeelsleden besmet geraakten met de Britse variant van het coronavirus, voert men ook in buurgemeente Staden bijkomende maatregelen in. De twee woon-zorgcentra gaan er tot na de tweede prik volledig op slot.

In Houthulst was het de voorbije dagen alle hens aan dek nadat in zowel het woon-zorgcentrum De Groene Verte in Merkem als in de voorziening De Vleugels in Klerken bewoners en personeel besmet geraakten met de Britse variant van het coronavirus. In Staden, dat aan Houthulst grenst, neemt men nu extra voorzorgsmaatregelen.

‘Nemen geen enkel risico’

“Maandagochtend was er reeds een overleg met de directies van woon-zorgcentrum De Oever in Oostnieuwkerke en woon-zorgcentrum Ter Westroze in Westrozebeke. We hebben beslist om daar vanaf maandagmiddag 18 januari geen bezoek meer toe te laten tot wanneer zowel de bewoners als het personeel er hun tweede coronaprikje hebben gekregen”, aldus burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD).

Deze regeling blijft zeker al zeker tot 11 februari , wanneer die tweede prik gepland staat. “We willen niet dat de inspanningen van de voorbije periode plots verloren gaan en nemen dan ook geen enkel risico. Na het nieuws van dit weekend is het belangrijk dat we extra voorzichtig zijn.” (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.