Stad Roeselare koopt de site Moerman volledig aan

De site zal ook de komende jaren dienst doen als parking.© (foto SB)
De site zal ook de komende jaren dienst doen als parking.© (foto SB)
Thomas Dubois

Stad Roeselare is nu volledig eigenaar van de site Moerman. Tot voor kort waren ze samen met het Gemeenschapsonderwijs eigenaar. De komende jaren blijft de site dienen als parking.

De site Moerman, gelegen aan de Chicoreistraat, huisvestte vroeger een fabrieksgebouw uit de textielsector en later een school. De gebouwen werden enkele jaren geleden al volledig gesloopt en op vandaag wordt site Moerman uitgebaat als parking.

Sinds 1 september 2009 huurde de Stad deze parking van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), dat eigenaar was voor een aandeel van ongeveer 85 procent van de gehele site. De Stad was slechts voor 15 procent eigenaar van de site. Na de einddatum van de huurovereenkomst werden gesprekken gevoerd tussen beide partijen over de mogelijke aankoop door de Stad van het aandeel van het GO!.

Op basis van een schattingsverslag zijn de twee partijen tot een akkoord gekomen. De Afdeling Vastgoedtransacties van de Vlaamse Overheid heeft een ontwerp van akte opgemaakt in overleg met GO! voor de onderhandse aankoop van het aandeel van GO! voor een bedrag van 2 miljoen euro.

Goedkoop parkeren blijft

Oorspronkelijk kwam het parkeerterrein er als oplossing tijdens de werkzaamheden aan de stationsomgeving. Op vandaag doet de parking nog steeds dienst als goedkoop alternatief voor lang parkeren.

“Ook nu de Stad 100 procent eigenaar wordt van de site, blijft de site als parking in het centrum fungeren. Elke zaterdag geldt er het principe van Lekker lang parkeren, waarbij je voor slechts 1 euro gedurende 4 uur kan parkeren tussen 12 en 20 uur”, aldus schepen Henk Kindt.

GO! Investeert in nieuwe sporthal

Het Gemeenschapsonderwijs is van plan om de opbrengst van deze verkoop te investeren in de bouw van een nieuwe sporthal voor de Scholengroep Mandel en Leie op hun campus in de Groenestraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.