Stad Roeselare en ARhus organiseren Waterchallenge@home

©WillSelarep Getty Images
©WillSelarep Getty Images
Redactie KW

Stad Roeselare en ARhus dagen gezinnen uit om gedurende 12 weken mee te doen aan de Waterchallenge@home. Naast Roeselare zetten ook Kortrijk, Merelbeke en Brasschaat hun schouders onder dit initiatief om mensen bewuster te maken van hun waterverbruik. Deelnemende gezinnen krijgen wekelijks een creatieve uitdaging om duurzaam om te gaan met water en te besparen op hun waterfactuur. Er vallen ook mooie prijzen te winnen.

De mens gebruikt gemiddeld 100 liter kraantjeswater per dag om te douchen, koken of het toilet door te spoelen. Maar duurzaam omgaan met water is meer dan alleen letten op ons direct watergebruik.

Hoeveel liter water we verbruiken per dag bepaalt onze watervoetafdruk. Het grootste deel gaat naar voeding. Maar hoe komen we aan dat cijfer, wat is de watervoetafdruk precies, waarom is dit zo belangrijk en (vooral) hoe kunnen we dit cijfer naar beneden halen?

Stad Roeselare

Duurzaam watergebruik is ook één van de centrale thema’s van de Klimaatswitch van Stad Roeselare. De Stad wil optimaal inzetten op het gebruik van regenwater, zet diverse projecten op om te ontharden om de bodem waterdoorlaatbaar te maken en zoekt structurele oplossingen om de droogte aan te pakken.

Wat kan je zelf doen?

Je kan zelf ook meedoen aan de Waterchallenge@home. Samen met anderen uit Roeselare en Vlaanderen bespaar je via je deelname duizenden liters water. Op het einde van de rit kan je ook een prijs in de wacht slepen. De prijzenpot bevat onder andere een boekenpakket, meerbeurtenkaart voor het zwembad Sportoase en kortingtickets voor het waterbelevingscentrum Hidrodoe.

Inschrijven kan tot en met 15 maart 2021 via www.waterchallenge.be/waterchallengeathome

Op www.waterchallenge.be kan je jouw watervoetafdruk berekenen en krijg je ook tips over hoe jij – door eenvoudige dingen te veranderen – jouw watervoetafdruk kan verkleinen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.