Stad Oostende richt taskforce op voor fusie ziekenhuizen

Meester Bart Bronders is waarnemer-moderator in de begeleiding van de taskforce. © HH
Redactie KW

Er werd een ‘Taskforce eengemaakt ziekenhuis Oostende’ opgericht. Stad Oostende stelde Meester Bart Bronders aan als waarnemer-moderator in de begeleiding van de taskforce.

“De Oostendenaar heeft geen baat bij een versnipperd zorglandschap”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). “We willen het zorgaanbod in Oostende naar een nog hoger niveau brengen. Dat kan alleen door de versmelting van de twee ziekenhuizen die vandaag actief zijn. Op vandaag werken AZ Damiaan en de campus Serruys van het AZ Sint-Jan nog steeds onafhankelijk van elkaar. Er is een duidelijk engagement van alle partijen om de zorg te versterken.”

In december 2019 ondertekenden Stad Oostende, de VZW AZ Damiaan en de AV AZ Sint-Jan Brugge – Oostende een engagementsverklaring. De coronacrisis zorgde de voorbije maanden de nodige vertraging. Na overleg met alle partners wordt nu een ‘taskforce eengemaakt ziekenhuis Oostende’ opgericht. De taskforce heeft als opdracht om een stappenplan vast te leggen met het oog op de opmaak van een transitieplan en het aanvragen van de nodige erkenningen.

Vertrouwd met het dossier

De taskforce zal worden samengesteld door een vertegenwoordiger van de AV AZ Sint-Jan Brugge-Oostende en een vertegenwoordiger van de VZW AZ Damiaan. Een vertegenwoordiger van Stad Oostende zal als waarnemer-moderator deelnemen aan deze taskforce. Die taak zal opgenomen worden door meester Bart Bronders. Meester Bronders is vertrouwd met het dossier, aangezien hij in het verleden al juridisch advies verstrekte in het kader van het onderzoek naar een eengemaakt ziekenhuis. (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten