Stad Brugge bedient minder mobiele burgers met ‘draagbaar loket’

Marcella Willemyns kon dinsdag al eens kennismaken met het ‘draagbaar loket’, waarmee Stad Brugge de dienstverlenging tot bij de minder mobiele burgers wil brengen. Verder van links naar rechts stadsmedewerker Nele Lorré, schepenen Jasper Pillen en Pieter Marechal en Jorina Thouet, dienstverleningscoördinator Huis van de Bruggeling. (foto CGRA)
Cesare Gregori
Cesare Gregori Medewerker KW

In het kader van het subsidieprogramma ‘Gemeente zonder gemeentehuis’ hebben elf lokale besturen, waaronder Brugge, de afgelopen jaren samengewerkt om het innovatief project ‘Draagbaar Burgerloket’ uit te werken. Dit loket bestaat uit een draagbare kit waarmee een stadsmedewerker bij burgers aan huis of in een voorziening komt om een eID-kaart aan te vragen.

“De dienstverlening wordt vanaf maandag 3 juni letterlijk tot bij de minder mobiele burger gebracht”, zegt schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal.

“Het project is momenteel enkel gericht op de aanvraag van eID-kaarten, maar op termijn is het de bedoeling om deze dienstverlening verder uit te breiden”, aldus schepen van Burgerzaken Jasper Pillen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier