Sportcentrum Deerlijk bestaat 25 jaar: “Voor ons is regen een zegen”

Lode Vansteenkiste heeft de algemene leiding in handen van Sportcentrum Deerlijk. (Foto DRD)
Redactie KW

Het Sportcentrum in de Hoogstraat is een kwarteeuw jong. Lode Vansteenkiste zet er de jongste twee decennia de grote lijnen uit. De bowling met 12 computergestuurde banen blijft de grote trekpleister, maar veel mensen gaan er ook langs om lekker te eten. Vooral bij minder goed weer is het er druk. “Regen is een echte meevaller voor ons”, lacht Lode Vansteenkiste.

Voor de start van Sportcentrum Deerlijk moeten we terug naar 1994. Vier ondernemers sloegen toen de handen in elkaar en namen het initiatief om op een gedeelte van de vroegere firma Ovelacq in de Hoogstraat een nieuw sportcentrum te realiseren. Twee ervan waren Deerlijknaars: Hugo Pauwels en Rik Pelckmans. Na de afbraak van de oude gebouwen en het optrekken van de ruime nieuwbouw gingen de activiteiten er begin 1996 officieel van start. De eerste vijf jaar als Bockor Sportcentrum en de volgende vijf jaar als Maes Sportcentrum. Sindsdien wordt de benaming Sportcentrum Deerlijk gehanteerd.

Lode Vansteenkiste (55) fungeert sinds 2000 als algemeen manager van het sportcomplex, dat eigendom is van Christophe Pelckmans. “Sportcentrum Deerlijk heeft heel wat te bieden”, gaat Lode van start. “Sport, ontspanning, gezelligheid, een lekker hapje, een drankje. Kortom: de ideale ingrediënten om optimaal te kunnen genieten. We hebben een grote waaier aan actieve en passieve mogelijkheden. Het is een sportcentrum de brede zin van het woord.”

Squashen

“De computergestuurde en netjes onderhouden bowlingbanen blijven onze grote attractiepool. Die bekoren zowel de recreant als de professionele bowler. Discobowling is een geslaagd alternatief voor een gezellige uitstap. Voor de allerkleinsten kunnen wij de banen automatisch aanpassen. We hebben ook vier squashbanen ter beschikking. Zelfs in tijden dat er heel veel van padel wordt gesproken, blijft deze intensieve racketsport nog altijd moeiteloos overeind”, weet Lode.

“Sportcentrum Deerlijk beschikt ook over een compleet ingerichte fitness-studio uitgerust met professionele kracht- en cardiotoestellen en een grote ruimte voor spinning. Die twee sporttakken worden door externe partners begeleid. Wie meer van biljarten in een ontspannen sfeer houdt, kan zich uitleven op golfbiljarttafel en vier American pooltafels. We zijn een echte ontmoetingsplaats. We hebben een gezellige bar en in de zomermaanden serveren wij graag op ons ruime terras.”

De sfeervolle bistro biedt een verrassende kaart. “Een snelle snack, een dagverse dagschotel, een uitgebreid menu of een gevarieerd buffet, wij garanderen altijd een verzorgde en verfijnde keuken met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding”, klinkt het. “We hebben ook twee polyvalente zaaltjes voor 10 tot 50 personen. Ideaal voor feestjes, vergaderingen, reünies, seminaries of een georganiseerde sportdag. Er zijn dan ook verschillende formules al of niet in combinatie met bowlen. We zijn daarin heel flexibel.”

Geen grasgroen meer

Het interieur van Sportcentrum Deerlijk werd in de loop der jaren stelselmatig vernieuwd. “Herschilderen is een volgend project en daarmee gaan we afscheid nemen van onze gekende grasgroene kleur. Ook de pooltafels zullen aangepakt worden”, gaat Lode verder.

“Het jongste anderhalf jaar was voor niemand een lachertje en heeft er ook bij ons stevig op ingehakt. Ik ben serieus wat geld verloren. We hadden in februari 2020 onze beste maand ooit en moesten dan dicht omwille van de coronaperikelen. We hadden op dat ogenblik ook een equipe uitstekende medewerkers. Door de onzekerheid zijn velen nu in een andere sector actief.”

Lode kraait nog geen victorie maar is al blij dat hij stilletjes aan weer wat normaler kan werken: “Vooral bij minder goed weer vinden de mensen de weg naar het Sportcentrum. Je hoort ons zeker niet klagen als Frank of Sabine tijdens hun weerpraatje een nieuwe vlaag neerslag aankondigen.”

“Laat ons hopen dat corona minder vat krijgt op onze samenleving zodat alles weer kan heropleven. En intussen zoeken we nog enkele flexi-jobbers. Geïnteresseerden kunnen zich altijd melden om onze crew te versterken.” (DRD)

Info: Sportcentrum Deerlijk, Hoogstraat 136, 056 72 77 11, www.sportcentrumdeerlijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier