Sport, gezondheid en bewegen staan centraal tijdens Week van de Beweging in Roeselare

Op de foto zien we v.l.n.r. Philip Winnock de Grave, Bieke Deceuninck, Piet Delrue, Ann-Sophie Van Hoecke, Yves Rosseel en Mathieu Maroy. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De stad Roeselare, de dienst orthopedie van AZ Delta en kenniscentrum ARhus slaan de handen in elkaar voor de Week van de Beweging. Van 11 tot 17 maart zijn er op verschillende locaties in de stad activiteiten waarbij sport, gezondheid en bewegen centraal staan.

Van activiteiten en workshops tot een fietslabelactie, de stad, AZ Delta en ARhus werkten een divers programma uit voor de Week van de Beweging. In Trax zijn er die week dagelijks fietslessen voor volwassenen. Zowel op dinsdag als op woensdag is er een fietslabelactie. Een wandel- en gezondheidscoach organiseert op vrijdag en zondag een sessie mindful wandelen in het Bergmolenbos.

Competitiebeestjes komen dan weer aan hun trekken tijdens de Sport’R Cup. Deelnemers leggen in AZ Delta individueel een compacte achtkamp af en krijgen daarbij begeleiding van professionele therapeuten. Zowel de beste man als de beste vrouw winnen een inspanningstest aangepast aan zijn of haar fitnessniveau.

Het volledige programma van de Week van de Beweging is terug te vinden via de website sport.roeselare.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier