Spoedafdeling AZ Delta Roeselare uitgebreid met tenten: “Hier gebeurt de triage van de patiënten”

Wouter Vander Stricht

De toeloop op de spoedafdeling in Roeselare is natuurlijk groot. Maar om coronapatiënten niet te laten interfereren met de andere spoedpatiënten werden nu ook enkele tenten neergepoot vlak voor de spoedafdeling langs de Meensesteenweg in Roeselare. Verkeer vanuit het centrum wordt daarom ook omgeleid via de Rijselstraat.

Hoofdverpleegkundige Nele Verbrugghe van de spoedafdeling, die vlug even haar dienst verliet om 3.000 broodnodige mondmaskers in ontvangst te nemen, gaf kort wat uitleg. “Eerst en vooral: wie denkt getroffen te zijn door corona, moet gewoon eerst telefonisch de huisarts contacteren. Hij zal je dan de juiste richting uitsturen.”

De tenten voor de spoedafdeling betekenen uiteraard een uitbreiding van de capaciteit. “In de tenten die hier nu staan zullen we de triage van de patiënten doen. Niet iedereen waarvan vermoed wordt dat hij of zij corona heeft, is ook daadwerkelijk besmet. Wij zorgen ervoor dat ze op de juiste plaats komen, maar we willen die coronapatiënten niet via de gewone spoedafdeling laten binnenkomen. We willen die mensen om begrijpelijke redenen zoveel mogelijk gescheiden houden.”

Ook kleine omleiding voor verkeer dat uit Roeselare centrum weg rijdt

Wie vanaf de ring richting centrum Roeselare moet heeft nog vrije doorgang. Omgekeerd geldt er een omleiding via de Rijselstraat.
Wie vanaf de ring richting centrum Roeselare moet heeft nog vrije doorgang. Omgekeerd geldt er een omleiding via de Rijselstraat.

Van deze middag werd één rijstrook ook voorbehouden voor de ziekenwagens die naar de spoedafdeling moeten. Gezien er voor die spoedafdeling geen parkeermogelijkheid is. Het verkeer vanuit het centrum wordt daarom omgeleid langs de Rijselstraat en Hof van ‘t Henneken naar de ring toe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten