Speranza brengt toneel met inhoud op de Godelieveparochie in Roeselare

Het bestuur van Parochie Zonder Grenzen hoopt op een royale opbrengst van de toneelvoorstelling De Droomexpres. Op de bovenste rij hebben we Dirk Sercu, Katelijn Tuytten, Olga Vanoverschelde, Marleen Casier, Thérèse Bruneel, Ann Vantomme en Lucrèce Corneillie. Zittend: Hilde Baudewijn, Roos Aguinaldo, Luc Wouters, Annemie Cruyt en Lut Delva. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Parochie Zonder Grenzen biedt een avondje toneel aan voor het goede doel. Theater Speranza speelt De Droomexpres en de opbrengst gaat naar Telex en Belgian Homeless Cup.

“We werkten al eerder samen met Theater Speranza uit Mesen”, vertelt Annemie Cruyt van Parochie Zonder Grenzen, wat vroeger de Missiebond heette. “Speranza staat voor toneel met een sterke inhoud. De groep speelt gratis en dat enkel voor een goed doel. Dat betekent dat we zo goed als de hele opbrengst kunnen gebruiken voor een goed doel.”

“Na aftrek van wat kosten en de bijdrage voor Sabam, hopen we ook dit keer een financiële steun te kunnen bieden aan twee projecten. Het gaat vooreerst over Telex dat op dinsdagen en donderdagen een vervangend aanbod biedt aan jongeren die moeilijk de weg vinden naar het ruimere aanbod. Ze organiseren workshops muziek, organiseren herstellingsmomenten of gaan klusjes doen in de buurt. Alles gebeurt op tempo en op maat van de jongeren. Met de steun van PZG zal Telex vooral haar werkingsmiddelen uitbreiden.”

Telex en BHC

“Het tweede doel is de Belgian Homeless Cup. Dat is een sociaal-sportieve voetbalcompetitie voor mensen die kampen met dak- of thuisloosheid. Via de voetbal proberen zij die mensen te re-integreren. In Roeselare is er een lokaal BHC-team dat een officiële afdeling is binnen KSV Roeselare. Met onze hulp zal BHC materiaal als ballen of schoenen aankopen. Een ander deel gaat naar het organiseren van de gratis broodmaaltijd die elke week na de training wordt aangeboden aan de spelers,” besluit Annemie Cruyt.

De Droomexpres wordt opgevoerd op zondag 8 maart om 18 uur in zaal Ter Beke in de Gitsestraat 287.

Tickets kosten tien euro en worden besteld via ann.vant@gmail.com of zijn te verkrijgen bij de leden van het bestuur van Parochie Zonder Grenzen. (BCR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.