Speciale Last Post in Ieper voor Anzac Day zonder publiek, maar wel via livestream

Op 25 april herdenken Australië en Nieuw-Zeeland de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.© Last Post Association
Op 25 april herdenken Australië en Nieuw-Zeeland de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.© Last Post Association
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW

Nu zondag 25 april wordt voor Anzac Day een speciale Last Post georganiseerd in Ieper, weliswaar zonder publiek. Alles is te volgen via een livestream.

Op 25 april, de dag van de landing in Gallipoli in Turkije, herdenken elk jaar Australië en Nieuw-Zeeland de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. In normale omstandigheden vindt die dag een speciale Last Post plaats. Dit jaar zal ook het geval zijn, weliswaar zonder publiek. De plechtigheid is wel vanaf 11 uur te volgen via een livestream te volgen op de Facebookpagina van de Last Post Association.

Omgeving niet toegankelijk

De ambassadeurs van Australië en Nieuw-Zeeland leggen samen met de Ieperse burgemeester en de regiodirecteur van de Commonwealth War Graves Commission een krans neer. Twee klaroeners van de Last Post Association zullen de Last Post blazen en een doedelzakspeler zal zorgen voor het lament. Voorzitter Benoit Mottrie van de Last Post Association houdt een korte toespraak. De Menenpoort en de omgeving rondom de poort zijn niet toegankelijk voor het publiek. (CMW)

Alle leden van de Last Post Association en het grote publiek worden uitgenodigd om de speciale Last Post te volgen via https://www.facebook.com/lastpostieper .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier