Spar in Lichtervelde gesloten door corona-uitbraak, winkel donderdag weer open

De Spar in Lichtervelde moest de deuren sluiten omwille van corona.© Foto Kurt
De Spar in Lichtervelde moest de deuren sluiten omwille van corona.© Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Lichterveldse vestiging van supermarktketen Spar is momenteel gesloten omwille van corona. De winkel ging woensdagnamiddag dicht nadat 5 van de 35 medewerkers positief testten op het virus. Donderdag gaat de winkel open met een vervangend team.

De winkel in de Statiestraat ging woensdagnamiddag tijdelijk dicht omwille van enkele coronabesmettingen. Een dag eerder werden drie besmettingen vastgesteld, allen in dezelfde familie. Woensdag werd overgegaan tot sneltesten, waarna twee extra gevallen opgespoord werden.

Samen met burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn werd daarop beslist de winkel te sluiten. “Alle medewerkers zitten nu in quarantaine en hebben een code ontvangen om zich te aan te melden bij een testcentrum, waar een klassieke covid-test zal afgenomen worden”, zegt persverantwoordelijke Silja Decock van de Colruyt Group, waartoe Spar behoort.

Donderdag weer open

De winkel zal donderdag opnieuw kunnen openen met een vervangend team. Zij zullen de winkel tijdelijk draaiende houden. Medewerkers die na hun coronatest negatief blijken, kunnen onmiddellijk opnieuw aan de slag. “De klanten van Spar Lichtervelde zullen hun vertrouwde gezichten dus snel terugzien”, klinkt het.

Het filiaal in Lichtervelde werd woensdag gedesinfecteerd door een professioneel reinigingsteam, zoals het corona-draaiboek van Retail Partners Colruyt Group voorschrijft. Dat gebeurde door middel van verneveling, maar er moeten geen producten vernietigd worden. Groenten en fruit werden afgedekt. “Zo zorgen we ervoor dat de klanten vanaf donderdagochtend weer veilig kunnen bediend worden. We roepen hierbij op om tijdens het winkelen de geldende maatregelen strikt te blijven naleven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier