Solidariteitsactie voor vluchtelingen in Oostende

© (Foto ML)
Redactie KW

Vanmorgen was er een stille wake in Oostende om in vreedzaam protest het lot van de vluchtelingen wereldwijd en in Europa aan te klagen.

Om 11 verzamelden zich zich zo’n 35 symphatisanten op het Zeeheldenplein in Oostende om hun solidariteit te betuigen met de internationale actie ‘Open de ogen, open de grenzen: vluchten is geen misdrijf’. Met mondmasker en op anderhalve meter uiteen vatten de deelnemers post op het Zeeheldenplein.

Deze solidriteitscampagne wordt vandaag georganiseerd in 16 steden van vier landen langs de Noordzee en het Kanaal om de aandacht op de vluchtelingenproblematiek te vestigen. “De mensen die onze oproep hebben beantwoord staan hier rond het Monument van de Zeelieden om de vele migranten te herdenken die stierven aan de grezen van Fort Europa. Sinds 1993 zijn al 35.760 geregistreerde doden genoteerd maar in feite zijn er natuurlijk veel meer”, aldus lokaal initiatiefnemer en activist Johan Bultiauw. “Ook nu is het duidelijk dat we ver verwijderd zijn van een wereld met gelijke rechten voor alle mensen.”

Het stille protest was niet aangevraagd bij de stad en aangezien er meer dan 20 mensen deelnamen was het verboden samenscholing en verbood de burgemeester de actie die moest ontbonden worden. Dit gebeurde in alle rust en in overleg met de aanwezige politie die niet moest ingrijpen.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.