Sluipverkeer in Driekavenstraat en Heulstraat in Zwevezele houdt aan ondanks tonnagebeperking

Vorige maand werd een tonnagebeperking ingevoerd om zwaar verkeer uit de Heulstraat en de Driekavenstraat weg te houden.©welcomia Getty Images
Vorige maand werd een tonnagebeperking ingevoerd om zwaar verkeer uit de Heulstraat en de Driekavenstraat weg te houden.©welcomia Getty Images
Redactie KW

“De Driekavenstraat en Heulstraat in Zwevezele krijgen nog steeds te veel zwaar (sluip)verkeer te verwerken”, haalde raadslid Pieter-Jan Verhoye (N-VA) maandag aan tijdens de gemeenteraad.

Volgens schepen Hedwig Kerckhove (CD&V) is het echter te vroeg om nu reeds te concluderen dat de recent ingevoerde tonnagebeperking onvoldoende is om de verkeerslast in de buurt te beperken. De tonnagebeperking werd vorige maand ingevoerd om zwaar verkeer uit de Heulstraat en de Driekavenstraat weg te houden.

Vier fases doorlopen

De extra maatregelen waar raadslid Pieter-Jan Verhoye (N-VA) tijdens de gemeenteraad naar vroeg zijn volgens bevoegd schepen Kerckhove (CD&V) nog niet aan de orde. “Bij een dergelijke ingreep moeten er vier fases doorlopen worden: analyse, signalisatie, communicatie en handhaving. Momenteel zijn we nog bezig met het aanbrengen van de signalisatie. Uit recente tellingen blijkt ook al dat het verkeer er minder erg is als wat vaak subjectief aangevoeld wordt”, legt schepen Kerckhove uit, die wel nog wil beklemtonen dat de tonnagebeperking wel degelijk noodzakelijk was. (KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.