Skatersteam Jeeke uit regio Kortrijk wint ‘King of the Road’

Vrijdagavond vond in jeugdhuis Comma in Brugge de proclamatie plaats van King of the Road. Bij deze wedstrijd moeten skateteams bij het uitvoeren van allerlei opdrachten zoveel mogelijk punten zien te verzamelen. Jeeke, een skatersteam uit de regio Kortrijk, verzamelde er meer dan vijfduizend en won deze contest.

© SVV

King of the Road’ is een wedstrijd die bij skaters wereldwijd heel wat aanzien geniet. Ook in onze provincie wordt jaarlijks een soortgelijke contest op het getouw gezet. De opdrachten zijn minder eenvoudig dan ze lijken: binnen een bepaald tijdsbestek moeten skateteams zoveel mogelijk vaak gewaagde tricks zien uit te voeren. Die opdrachten dienen ze te filmen, zodat de organisatoren kunnen verifiëren of alles correct verlopen is.

Voor de voorbije King of the Road-wedstrijd hadden de initiatiefnemers Fré Dumazy en Andres Vandepitte maar liefst 250 opdrachten opgelijst, gaande van het uitvoeren van een backside kickflip van vijf trappen over het in de roos mikken aan een schietkraam op de Paasfoor in Kortrijk tijdens het uithalen van een kunstje tot de zwaarste val en het skaten over een zwerver, die ze ter compensatie wat geld toestopten. Een beetje Jackass, maar dan voor ervaren skaters.

De vijf deelnemende teams van elk tien skaters dienden gedurende drie dagen, in het laatste weekend van april en op maandag 1 mei, zoveel mogelijk opdrachten zien uit te voeren. “Op de eerste dag vonden de challenges in Kortrijk plaats”, legt Dumazy uit. “Op de daaropvolgende dagen zijn we naar Roeselare en Brugge getrokken.”

In jeugdhuis Comma in Brugge werden gisterenavond tal van filmpjes vertoond en vond de prijsuitreiking van ‘King of the Road’ plaats. Hierbij trok Jeeke, een skategroep uit de regio Kortrijk, aan het langste eind. Zij behaalden 7.580 punten, 517 meer dan ODK uit Oostduinkerke. Op de derde plaats eindigde skateteam Cereal Killers uit Brugge.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.