Sivi-veiling in en voor Harterobe

De groep Sivi-leerlingen die de veiling in Harterobe organiseert. © JS
Johan Sabbe

Een groep vijfde- en zesdejaarsleerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) in Torhout organiseert op dinsdagavond 7 mei een veiling van acht unieke outfits in Harterobe, de niet-commerciële winkel in tweedehandskleding in de Nieuwstraat 26. De opbrengst gaat naar de werking van Harterobe.

Mensen die het moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen, kunnen in Harterobe tegen erg lage prijzen degelijke kleding kopen. Iedereen mag er trouwens inkopen doen, maar wie geen nood aan steun heeft, betaalt meer en helpt op die manier het project draaiend te houden.

Acht unieke outfits

Harterobe is er gekomen na het wegvallen van Televestiaire in de ‘s Gravenwinkelstraat. Het project kan zeker nog wat meer uitstraling en promotie gebruiken en dus zetten vier klassen van Sivi hun schouders onder een veiling in en voor Harterobe. Het gaat om het vijfde jaar Taal & Communicatie, het vijfde jaar Mode, het zesde jaar Creatie en het zesde jaar Verkoop en Merchandising.

“We willen Harterobe extra bekendmaken bij de bevolking en tegelijkertijd geld in het laatje brengen”, zegt Yente Vandekerckhove van het vijfde jaar Taal en Communicatie. “De veiling van acht unieke outfits heeft plaats in Harterobe op dinsdag 7 mei om 19 uur. Wie eraan wil deelnemen, dient uiterlijk op zondag 5 mei in te schrijven in de winkel of via mail. We hopen op een grote belangstelling. Er zijn nog te weinig mensen op de hoogte van het fantastische project Harterobe.”

Elk van de vier klassen heeft zijn specifieke taak om het initiatief te doen slagen. De leerlingen van het vijfde jaar Mode en het zesde jaar Creatie kiezen de kleren uit en stellen er de ensembles mee samen die geveild worden. Het zesde jaar Verkoop en Merchandising zorgt voor een prachtig decor en realiseert een aantrekkelijke etalage. En het vijfde jaar Taal en Communicatie staat in voor de public relations en de reclame.

Groot enthousiasme

Marijke Snauwaert van Harterobe is erg blij met de veiling en de grote inzet vanwege de Sivi-leerlingen. “We hebben een groot assortiment aan mooie, leuke tweedehandse kleding”, zegt ze. “Iedereen kan bij ons kleren kopen en wie een klein budget heeft, kan dat tegen bijzonder democratische prijzen doen. Om Harterobe in de kijker te zetten, zijn we bij Sivi terechtgekomen en daar was het enthousiasme direct groot om met ons in zee te gaan. Zo is het idee van de veiling ontstaan.”

Los van de veiling is Harterobe open elke woensdag van 14 tot 18 uur en elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur. Er is vrije toegang.

harterobe@hartbovenhard.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier