Showqueens verzamelen voedsel voor goede doel

Schepen van Welzijn Lynn Callewaert, Tyra Crystal, Freya Piper en Ruddy Deprez.©LUDO-OSTIJN
Schepen van Welzijn Lynn Callewaert, Tyra Crystal, Freya Piper en Ruddy Deprez.©LUDO-OSTIJN
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De twee West-Vlaamse showqueens Tyra Crystal en Freya Piper hebben de voorbije maanden tijdens hun live- of facebookshows een oproep gedaan om voedsel in te zamelen voor minder bedeelde mensen en kansarmen uit hun regio.

De actie kwam er in het kader van ‘Oarelbeke in vuur en vlam’, een oproep voor een reeks initiatieven die Stad Harelbeke organiseert rond De Warmste Week. Dit is een groot succes geworden. Zij verzamelden 220 kilo diepvriesproducten én 375 kilo droge voeding. Zij schonken dit aan vzw De Oever, een vzw die de Sociale Kruidenier in Harelbeke in goede banden leidt. “Wij verkopen snoepzakjes tijdens onze shows om onze attributen en kledij te kunnen betalen. De voorbije maanden waren er minder shows en we besloten onze overgebleven snoepjes aan het OCMW van Harelbeke te schenken. Daar kwamen we te weten dat er heel wat armen, kansarmen en mensen in nood zijn in de stad”, vertelt Tyson Vandendriessche, die als Tyra Crystal op het podium staat.

Er zijn heel wat armen, kansarmen en mensen in nood in de stad – Tyson Vandendriessche

Daarop besloten de twee artiesten een oproep te lanceren op hun Facebookpagina om hun fans om een donatie te vragen voor het goede doel. Met de opbrengst kochten Tyra en Freya voedsel voor vzw De Oever. Ruddy Deprez van vzw De Oever en Lynn Callewaert, voorzitter van Zorgbedrijf Harelbeke, mochten de droge voeding en diepvriesproducten in ontvangst nemen. “De appreciatie die we krijgen doet enorm veel deugd, maar het zijn jullie – alle vrienden, fans, familie en showqueencollega’s – die het hielpen waarmaken. Ook dank aan David Vanrunxt, Timothy Decoster, Gina Cnudde en Marino Vandendriessche. We kunnen onze grote dank niet genoeg uiten en zorgen voor een apotheose op 20 december om 14.25 uur tijdens een life-uitzending op de facebookpagina van Showqueen Tyra Crystal ”, besluit Freya Piper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier