Seniorenbeweging Okra Ruiselede bestaat 70 jaar in 2021

(foto RV)
(foto RV)
Redactie KW

Na dit rampzalig coronajaar waarin quasi alle activiteiten geannuleerd werden, kijkt het bestuur reikhalzend en vol vertrouwen uit naar volgend jaar. Een feestjaar , want dan bestaat de seniorenbeweging in Ruiselede precies 70 jaar.

De vereniging werd opgericht als KBG en kreeg later de nieuwe naam Okra. Het vijfkoppig kernbestuur van Annie Lema, Frank Gelaude, William Coppens, Rita Biebauw en Nicole Braeckevelt wil de traditie van amusement, sportieve ontspanning en sociaal samenzijn maximaal voortzetten. De organisatie telt ruim 300 leden uit zowat 230 gezinnen. Frank Gelaude is de penningmeester, de financieel verantwoordelijke, die de tering naar de nering probeert te zetten en ook de Facebookberichten plaatst.

“We willen maximaal sociaal contact houden met onze leden. Niet evident en aartsmoeilijk momenteel gezien de vele coronabeperkingen. Onze contactpersonen geven bij het decembernummer van het maandelijks ledenblad een Sinterklaasgeschenkje af en bij de hernieuwing van het lidmaatschap is er voor de leden meteen een leuk gadget, een notitieboekje. Op 10 oktober is het onze hoogdag, de viering van 70 jaar Okra. Het programma wordt nog uitgewerkt, maar er komt zeker een heerlijk eetfestijn met animatie. De vier vaste items op de jaarkalender, de vierseizoensfeestnamiddagen liggen vast, de datum is bepaald en de artiesten zijn geboekt. De data zijn 24 maart, 23 juni, 15 september en 16 december. We hopen zo snel mogelijk te kunnen aanknopen met wat zo dankbaar werd geapprecieerd, de fietstochten op maandag vanaf april, de wandelingen in de regio en de vaste petanque-afspraken. 2020 ging de mist in door de pandemie, dat was complete overmacht.”

Financiële impact

“We hopen dat onze leden volgend jaar weer massaal van de partij zijn en we willen ons dan extra profileren. Dat de afgelasting van de vier koffienamiddagen een financiële impact heeft op onze beschikbare budgetten, dat kunnen we niet ontkennen. Maar ook niet dramatiseren. We verwachten dat de beloofde dubbele toelage voor 2020 heel wat compenseert. Voor ons is het meest essentiële nu, spoedig aan te kunnen knopen met wat was. En vooral de cohesie en de sociale contacten maximaal te herstellen, toch één van de pijlers van onze seniorenbeweging”, besluit bestuurslid Frank Gelaude uit de Poekevoetweg. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier