Sekspoppenbordeel in Menen nog steeds dicht: “Telefoon staat roodgloeiend”

Rica Dobbelaere met haar sekspoppen.© CL
Rica Dobbelaere met haar sekspoppen.© CL
Christophe Lefebvre

Het zijn barre tijden voor ondernemers en beterschap is niet meteen in zicht. Enkele sectoren zijn wel opnieuw aan het werk, waaronder de prostitutie. Toch blijft het sekspoppenbordeel in Menen van Rica Dobbelaere (50) nog steeds dicht. “Er is heel wat twijfel of dit nu onder prostitutie valt of verhuur, een twijfelgeval dat me een hoge boete kan opleveren” zucht de onderneemster.

Toen Mi Tienda de deuren opende in de Poedermagazijnstraat, was dat met een uniek concept. Een bordeel waar de bevallige dames plaats maakten voor levensechte poppen. Het taboe rond seks werd doorbroken en de Menenaars raakten de bijzondere plaats al snel gewoon.

Toen corona het land door raasde moest ook Rica niet één maar twee keer de deuren sluiten. Er bleek een einde te komen aan de tweede beproeving toen sekswerkers opnieuw aan de slag mochten. “Natuurlijk stond ik te popelen om er meteen in te vliegen maar dat enthousiasme werd al snel in de kiem gesmoord” klinkt het. “Niemand kan me vertellen of mijn sekspoppenbordeel wel degelijk onder sekswerk valt of onder verhuur wat dan weer heel wat minder eenvoudig is.”

Te complex

“Uiteindelijk is het volledig coronaproof want zelfs onder normale omstandigheden wordt iedere pop volledig ontsmet na gebruik. Ik contacteerde ondertussen al verschillende diensten maar niemand kon me een duidelijk antwoord geven. Uiteindelijk nam ik zelfs contact op met het ministerie van Binnenlandse Zaken maar ook daar bleef het stil. De coronamaatregelen zijn zodanig complex geworden, dat niemand er wegwijs in raakt.”

Dat de nood hoog is, blijkt aan de hand van de ontelbare telefoontjes die Rica krijgt. “Iedereen loopt op de toppen van de tenen, er is stress, mensen zijn gespannen dus zoeken ze ook manieren om van die spanning af te raken” gaat ze verder.

“Mijn telefoon staat roodgloeiend maar ik moet ze een per een weigeren. Iemand bood me zelfs een veelvoud aan van het standaard uurtarief om toch maar langs te kunnen komen. Helaas is het me de boete niet waard. Ondertussen zitten al mijn poppen geduldig te wachten, volledig ingepakt, op een stoel totdat er opnieuw duidelijkheid is. Het enige waarvoor ik ze nog heb uitgepakt, was toen VTM hier kwam filmen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.