Scouts Heule sjort kerstbomen vol licht voor woon-zorgcentrum Ter Melle

©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
©Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Redactie KW

In Heule heeft de scoutsleiding twee grote kerstbomen geplaatst. De twee bomen zijn gemaakt uit gesjord hout met daaraan honderden lichtjes. “We doen dit om alle bewoners en personeel een hart onder de riem te steken”, zeggen hoofdleiders Andres Defreyne en Guillaume Bajart.

Woon-zorgcentrum Ter Melle leed zwaar onder de coronacrisis. Covid19 drong binnen waardoor bijna 70 procent van de bewoners er besmet raakten. Enkele bewoners zijn door dit virus gestorven. “We zijn hen niet vergeten. Het zijn harde tijden voor hen in deze donkere dagen. Daarom bieden we hen licht als teken van hoop”, vertelt leider Tore Staelens. “We zijn creatief en handig met houten palen en touw. Voor ons is het een leuke activiteit. Daarnaast zijn we met de leiding even terug samen al in het in groepjes en in coronastijl. Voor de studerende leiders is dit een ideale pauze tijdens hun blok.”

Leuk en gewaardeerd

“We hebben twee kerstbomen gesjord met lichtjes in om de bewoners in deze coronatijden een goed gevoel te geven. Dit is de eerste maal dat we zoiets doen. Het is voor herhaling vatbaar. Het geeft ons en iedereen genoegdoening. De bewoners weten de kerstbomen te appreciëren. We zien blije gezichten en goedkeurende duimen”, zegt Andres. “We staan klaar om nog bomen te plaatsen. Hout en touw hebben we genoeg. Als we hiermee mensen gelukkig maken, doen we dit met plezier.” Als dat geen morele win-win situatie is.

Wie ook een gesjorde kerstboom wilt ter ondersteuning van de zorgsector neemt best contact op met de Heulse scoutsleiding op het nummer 0471 764 253. Dit aanbod is niet geldig voor privéwoningen en bedrijven. (CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.