Schuilhokjes voor zwerfkatten

Schepen Henk Dierendonck met Kathy Deprez van de Middelkerkse zwerfkatjes en de schrijnwerkers die de hokken maakten.© LC
Schepen Henk Dierendonck met Kathy Deprez van de Middelkerkse zwerfkatjes en de schrijnwerkers die de hokken maakten.© LC
Paul Bruneel

Het Middelkerkse gemeentebestuur neemt in overleg met de vereniging De Zwerfkatjes een aantal initiatieven om de overlast van katten in te perken. Op diverse plaatsen worden schuilhokjes geplaatst.

De tien schuilhokken worden gemaakt door de technische dienst van de gemeente en ze worden uitgezet door leden van De Zwerfkatjes. Op die manier zal overlast van de zwerfkatten worden beperkt. Er werd ook een aantal vangbakken voor zieke katten gemaakt door de technische dienst. Schepen van Dierenwelzijn Henk Dierendonck: “We werken heel nauw samen met de dierenasielen om het kattenwelzijn te waarborgen. De nieuwe schuilhokjes bezorgen de katten een onderkomen, maar zorgen er ook voor dat ze minder rondzwerven en vooral gezonder blijven. We willen op die manier het probleem beperken en beheersen.”

De vereniging heeft ook een Facebookpagina waar heel wat informatie rond verloren gelopen of teruggevonden katjes te vinden is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier