Schepen Seastar makkelijker bereikbaar

Burgemeester Geert Vanden Broucke en Seastar-kapitein Andy Olislagers openen het platform. © MVO
Redactie KW

Rederij Seastar uit Nieuwpoort investeerde de voorbije maanden fors in aanpassingen aan het ponton en de loopbrug. De rederij werkte samen met het agentschap Maritieme Dienstverlening & Kust aan dit project om de schepen nog toegankelijker te maken.

Seastar bereidde zich de voorbije weken voor op het hernemen van de activiteiten in functie van de geldende coronamaatregelen. Vanaf 29 juni kan iedereen in alle veiligheid weer meevaren met de schepen van Rederij Seastar. Reserveren via het nieuwe ticketsysteem op www.seastar.be is aan te raden.

Langere loopbrug

De voorbije winter kon je aan de R. Orlentpromenade al een glimp opvangen van de indrukwekkende werken. Twee telescoopkranen werden ingezet om de loopbrug en het ponton uit het water te halen. De brug kreeg een drielaags conserveringssysteem, nieuwe looproosters en de buispalen die het ponton geleiden, ondergingen een uitgebreide onderhoudsbeurt.

Bij het terug in het water plaatsen van de palen werd gekozen voor een andere positie zodat er een langere loopbrug werd gecreëerd. Dit zorgt voor een betere toegankelijkheid tot de schepen.

Ook het ponton, met een lengte van 36 meter op 3 meter en een gewicht van 35 ton, kreeg een opknapbeurt. Aangroei werd verwijderd en er werd een nieuwe verflaag aangebracht. Kapitein Andy Olislagers: “Door de langere loopbrug is, vooral met laagwater, de helling minder steil om aan boord van onze schepen te komen, wat het geheel toegankelijker maakt.”

30 jaar

“Met deze investeringen zijn we niet alleen klaar voor het nieuwe seizoen maar ook voor de vele jaren erna. Het is bovendien een mooie start voor het 30-jarige bestaan van de Seastar dat we in 2021 vieren.”

Rederij Seastar is een familiale onderneming die sinds 1991 garant staat voor veiligheid en kwaliteit. De rederij beschikt over twee schepen: de Zeester en de Yzerstar die zich specialiseren in havenrondvaarten in Nieuwpoort, speciale themacruises in de Westhoek en boottochten op de IJzer tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Tijdens juli en augustus is er een dagelijkse afvaart. Raadpleeg het volledige vaarprogramma en boek online op seastar.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.