Schepen Demets krijgt pv voor overtreding samenscholingsverbod

Schepen van Zorg en Welzijn Davy Demets in Anzegem noemt het 'een spijtig voorval' en vraagt de burgers om de maatregelen verder na te leven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. © (Foto GV)
Redactie KW

Davy Demets, schepen van Zorg en Welzijn in Anzegem, krijgt proces-verbaal voor overtreding samenscholingsverbod: “Het is mijn plicht om prangende vragen van de burgers te beantwoorden.”

Donderdagavond 9 april kwam de politie ter plaatse in de Oudstrijdersstraat in Anzegem. “Een zestal personen hebben in de Oudstrijdersstraat een proces-verbaal gekregen omwille van inbreuken tegen het samenscholingsverbod,” zegt commissaris Michaël Vanden Heede, woordvoerder van de politiezone Mira. “Hierbij kan ik stellen dat we zeker geen heksenjacht houden en niemand viseren. Het is onze taak om te controleren en de wet te bewaken.”

“De politie heeft me tegengehouden en een overtreding vastgesteld”, vertelt schepen Davy Demets. “Ik was op wandel in de buurt rond 20u, de tijd dat het applaus voor de zorgsector van start gaat. Een aantal mensen spraken me aan met een aantal algemene vragen rond de coronamaatregelen in Anzegem. Terwijl ik de verplichte afstand respecteerde van 1,5 meter, gaf ik antwoord als schepen.

Op de vraag of de burgers hun vragen kunnen stellen per mail of via telefoon, antwoordt schepen Demets: “Dat is ook een mogelijkheid, maar dat komt veel onpersoonlijker over. Alleszins vertrouw ik op de overheid en de virologen en wie ben ik om daar tegenin te gaan?”

“Sowieso moet de politie haar werk doen en heb ik het proces-verbaal getekend. Hierbij heb ik recht van antwoord gevraagd”, geeft schepen Demets nog mee.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten