https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Scheidsrechter loopt hartje op voetbalveld in Reninge

Scheidsrechter Maarten Beydts uit Ieper liep zondagochtend tijdens een looptraining in alle vroegte een ‘hartje’ op het voetbalveld van JV Lo-Reninge in Reninge.© GF
Scheidsrechter Maarten Beydts uit Ieper liep zondagochtend tijdens een looptraining in alle vroegte een ‘hartje’ op het voetbalveld van JV Lo-Reninge in Reninge.© GF
Redactie KW

Scheidsrechter Maarten Beydts uit Ieper liep zondagochtend tijdens een looptraining in alle vroegte een ‘hartje’ op het voetbalveld van JV Lo-Reninge in Reninge. Hij wil hiermee alle spelers, supporters en medewerkers een ‘hart onder de riem’ steken.

Maarten Beydts is niet aan zijn proefstuk toe. Ook de voetbalvelden van Langemark, Boezinge, Elverdinge en Brielen vereerde hij al met een ‘hartelijk’ bezoek. “Ik zal dat de komende weken blijven doen tot de competitie terug start”, laat hij in een Facebookpost gericht aan JV Lo-Reninge weten. “Ik doe dit omdat net zoals spelers, trainers, afgevaardigden, medewerkers, supporters ook ik het voetbal mis.”

Onlangs raakte bekend dat de competitie in de provinciale reeksen pas op 14 februari wordt hervat, op Valentijn dus. “Een dag met een hart als symbool, vandaar ook een hart voor de sport en voor alle voetbalclubs.”, legt Maarten uit. “Clubs zetten alles op alles om het sportgebeuren zo veilig mogelijk te laten verlopen voor alle spelers, medewerkers en supporters. Dat heb ik de afgelopen maanden zelf mogen vaststellen. Vandaar dit spreekwoordelijke ‘hart onder de riem’.”

Maarten hoopt dat zijn initiatief navolging krijgt en ook andere sporters en niet-sporters inspireert om de komende weken een hart te lopen of te wandelen in de buurt van hun favoriete sportclub. “Sporten is gezond, dus waarom niet op deze ludieke manier?”, besluit hij.

De Koninklijke Vriendenkring Scheidsrechters Ieper Poperinge en Omliggende (vriendenkring KVSIPO) ondersteunt de actie. Ze roepen iedereen op om massaal hartjes te lopen en die te posten op sociale media onder de hashtags #hartvoormijnsport en #hartvoormijnsportclub .

(KVCL / foto gf)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten