San Silvester Cross in Sint-Eloois-Winkel mikt op 1.500 deelnemers

Op zondag 30 december is er de 41e editie van de San Silvester Cross in Sint-Eloois-Winkel. Een van de doelstellingen van het verjongde bestuur is om dit jaar de kaap van 1.500 deelnemers te overschrijden.

Het bestuur van de 41e San Silvester Cross. © Foto JS

“De vorige jaren”, aldus voorzitter Bruno Bonte, “waren we er al dichtbij. Nu we opnieuw op een zondag kunnen organiseren, is de kans groot dat we dit jaar deze kaap kunnen ronden.” De San Silvester Cross is de oudste West-Vlaamse stratenloop en de organisatoren doen er ieder jaar alles aan om zoveel mogelijk deelnemers en publiek naar het centrum van St.-Eloois-Winkel te halen.

“Vorig jaar, ter gelegenheid van de 40e editie, hadden we heel wat randanimatie voorzien. Dat gaf wel een meerwaarde aan onze loopwedstrijd. Ook dit jaar willen we animatie om de mensen naar ons dorp te lokken.”

Naast de wedstrijden voor de jongeren, vanaf 16.15 uur aan het Sint-Hubrechtsplein, is er opnieuw een kleine cross van 4,25 km en een grote cross van 8 km, die respectievelijk om 17.15 uur en om 17.45 uur van start gaan. Ook de bedrijven- en verenigingencompetitie worden ondertussen al voor de 8e maal georganiseerd.

Online inschrijven kan via de website tot 23 december.

(EL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.