Sahar Ranjbaranuit Rumbeke is finaliste van Miss Wellness Beauty Belgium 2022

Sahar Ranjbaran: “Het geluk van mensen maakt mij gelukkig en dat is voor mij voldoende.” (foto Stefaan Beel) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Sofie Missiaen
Sofie Missiaen Medewerker KW

Winnen vormt voor Sahar echter geen prioriteit: “Voor mij is het belangrijkste dat we van het proces kunnen genieten. Ik wil gewoon mooie momenten creëren: ik wil me kunnen amuseren, bijleren en nieuwe mensen leren kennen.”

Sahar Ranjbaran (30) uit Rumbeke is actief als verpleegkundige, maar in haar vrije tijd is ze te vinden in de wereld van sport, voeding en schoonheidsbehandelingen. Ze volgde verschillende opleidingen in de esthetische sector in Kortrijk, zoals een wimpercursus, een cursus in de gelaatsverzorging en een opleiding tot make-up artist. “Helaas heb ik geen eigen praktijk, maar veel mensen die een klassieke schoonheidsspecialist niet kunnen betalen, komen naar mij”, vertelt Sahar. “Als zij mooi willen gemaakt worden voor een trouwfeest of een avondje uit, weten zij dat ik dat met veel liefde en plezier gratis voor hen doe. Naast de schoonheidsbehandelingen begeleid ik ook mensen via een sport- en voedingsschema. Vooral wanneer de fitnesscentra tijdens de lockdowns meermaals de deuren moesten sluiten, motiveerde ik andere vrouwen om te bewegen, te sporten en gezond te eten. Ook voor die personal coaching vraag ik niets en sommigen zeggen dat ik te lief ben. Maar het geluk van mensen maakt mij gelukkig en dat is voor mij voldoende. Zo was er een vrouw die voor het eerst in haar leven eindelijk een rokje durfde te dragen, nadat ik haar persoonlijk had begeleid en ze zodanig veel was afgevallen dat ze zich weer goed in haar vel voelde. Zulke succesverhalen geven me ongelooflijk veel voldoening.”

Alsof dat alles nog niet genoeg is, werkt Sahar ook als vrijwilliger bij het Blauwe Kruis én is ze constant bezig met het redden van honden, die in het buitenland in gevaar zijn. “Het is vaak ingewikkeld en ik heb bijna geen tijd meer om te slapen”, lacht Sahar. “Maar dankzij mijn inzet heb ik ondertussen wel al 36 hondjes kunnen redden.” Daarnaast doet ze ook geregeld modellenwerk voor de Iraanse cultuur, aangezien ze van Iran afkomstig is. “De mensen die me af en toe vragen voor een fotoshoot vonden dat de Miss Wellness Beauty Belgium-verkiezing ideaal voor mij was. Eerst wou ik niet deelnemen, maar uiteindelijk hebben ze me kunnen overtuigen en nu ben ik ontzettend blij dat ik dit mag meemaken. Het is een fantastische ervaring: je leert heel veel mensen kennen en je leert enorm veel bij in een korte periode van enkele maanden.”

Reisje naar Turkije

De Miss Wellness Beauty Belgium-verkiezing vormt de tweede grootste verkiezing van ons land en voor de editie van 2022 namen bijna 100 vrouwen deel. De ambitieuze vrouwen tussen de 20 en de 35 jaar zijn schoonheidsspecialisten, make-up artiesten, nagelstylisten, pedicures, kapsters of afslankcoaches en zij wagen allemaal hun kans om een jaar lang het gezicht van de Belgische beautysector te worden. Na de online inschrijvingen werden de kandidaten uitgenodigd om zich aan de jury voor te stellen. Op basis van hun voorkomen en persoonlijkheid werden de finalisten geselecteerd. Uiteindelijk mag Sahar zich een van die achttien gelukkigen van deze editie noemen. Naast Sahar is er slechts een andere West-Vlaamse finaliste, ook uit Roeselare.

Iedere zondag staat een activiteit op het programma: een professionele fotoshoot, een persvoorstelling, trainingen en workshops. Er staan estheticabeurzen gepland, waar de finalisten nieuwe technieken en behandelingen zullen leren kennen. Als de coronamaatregelen het toelaten, zullen de finalisten ook een reisje mogen maken naar het buitenland. Op 26 maart zullen ze voor een week naar Turkije reizen, waar ze in een vijfsterrenhotel mogen verblijven. Tijdens het hele traject kunnen de finalisten punten behalen bij het comité.

De finaleshow vindt plaats op 23 april. Op die dag wordt op basis van de punten en de stemmen van kiezers de winnares verkozen. Zij zal een jaar lang de Belgische beautysector mogen vertegenwoordigen. Ze mag rekenen op uitnodigingen voor onder andere professionele fotoshoots en persvoorstellingen, maar ze zal ook de kans krijgen om ingeboekt te worden door verschillende beautycentra en -beurzen. Het is ook mogelijk dat ze het gezicht zal worden van bepaalde schoonheidsmerken.

Genieten

Net zoals de zeventien andere finalisten heeft Sahar ook de ambitie om te winnen, maar dat vormt voor haar geen prioriteit: “Natuurlijk wil iedereen winnen, dat spreekt voor zich. Voor mij is echter het belangrijkste dat we allemaal van het proces kunnen genieten. Ik wil gewoon mooie momenten creëren: ik wil me kunnen amuseren, bijleren en nieuwe mensen leren kennen. Ik vind dat elke finaliste het verdient om winnares te zijn. Ook de band met de jury is heel hartelijk. Ze nemen hun tijd voor de kandidaten en zijn bereid om ons te helpen waar nodig. Zo hebben ze mij geholpen met de zoektocht naar een sponsor. Bovendien letten ze niet louter op het uiterlijk van iemand. Ze vinden het karakter daarentegen belangrijker. Ze letten vooral op hoe sympathiek en sociaal een finaliste zich gedraagt en hoe ze met anderen omgaat.”

Info: www.misswellnessbeauty.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier